Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Karcsúsító nyalánkságok II.

A cikk megjelenési deje: 2010.05.12. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
nyalaksagok130_1.jpgA fogyókúrázók többsége nem szeretne lemondani az édes élvezetekrõl. Jó hír: nem is kell! Elõzõ cikkünkben olvashattátok tippjeinket, most három büntetlen édesség receptjét ajánljuk figyelmetekbe!

 

 

 

 

 

 

1) Túrós-cseresznyés sütemény

cseresznyes suti240.jpgHozzávalók:

50 g zabpehelyliszt

1/4 csomag sütõpor

1/4 evõkanál gyümölcscukor

1/4 evõkanál folyékony édesítõ

1/4 db tojás sárgája

1/2 db  tojásfehérje

1 dl zsírszegény tej

1/2 evõkanál olaj

0,5 evõkanál zabkorpa

50 g zsírszegény túró

1/2 evõkanál zsírszegény tej

1/4 teáskanál kajszibarack dzsem light

30 g mirelit cseresznye (idényben friss)

 

Elkészítés:

Elõször törjük fel a tojásokat, és válasszuk el a sárgáját a fehérjétõl. Egy tálba beletesszük a tojás sárgáját, a gyümölcscukrot, az édesítõt és jól elkeverjük. Miután szép fényes lett a tojásos masszánk, akkor beletesszük a tejet és ezzel is jól elkeverjük. A tej segítségével kapunk egy nagyon híg masszát, viszont nem lesz sokáig ilyen, mivel beletesszük a zabpehelylisztet és a sütõport. Amikor csomómentesre kikevertük, felverjük a tojásfehérjéket és lassú, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra. Veszünk egy kisebb sütõtálat és kiolajozzuk, majd megszórjuk zabkorpával. Beleöntjük a tésztát és kb. 45 percig sütjük. A tészta tetejére úgy készítjük el a túrós - cseresznyés krémet, hogy egy tálban összekeverjük elõször a túrót, a tejet és a dzsemet, amikor már látjuk, hogy szép sima, hozzáadjuk az apróra vágott cseresznyét. Fontos, hogy akkor tegyük rá a krémet a tésztára, amikor kihûlt.

 

A receptet Magyar Roland küldte. Köszönjük!

 

 

2) Joghurtos málnahabmalnahab240.jpg

Hozzávalók:

mirelit málna (idényben friss) 60 g
joghurt 30 g
zselatin 0,15 g
édesítõszer

 

Elkészítés:

A zselatint kevés vízzel kikeverjük, és a joghurthoz adagoljuk az édesítõszerrel együtt. Közben a málnát alaposan lecsepegtetjük, és ezután adjuk a joghurthoz, majd hûtõben hagyjuk össze dermedni.

 

 

 

3) Light palacsinta

palacsinta240.jpgHozzávalók:

1,5 dl 1,5%-os tej

3 evõkanál zab mix (1,5 evõkanál zabpehely + 1,5 evõkanál zabkorpa)

0,5 db tojásfehérje

0,5 evõkanál folyékony édesítõ

50 g zsírszegény túró

0,5 db kefir vagy natúr joghurt

0,5 evõkanál folyékony édesítõ

0,5 evõkanál olaj

 

Elkészítés:

Elõször vegyünk egy tálat és öntsük bele a tejet, és tegyük bele a zabmixet. Üssük bele a tojást, öntsük hozzá az édesítõt, és jól keverjük el. Hagyjuk kicsit állni, ha úgy látjuk, hogy nagyon sûrû, akkor pótoljuk tejjel. Hevítsünk egy kis olajat a serpenyõben és süssük meg a palacsintákat. Közben készítsük el a tölteléket. Egy tálba keverjük össze a túrót, a kefirt vagy joghurtot és az édesítõt, majd töltsük meg a palacsintákat. Jó étvágyat!

 

A receptet Magyar Roland küldte. Köszönjük!

 

 

Az elõzõ cikkünket ebben a témakörben ITT olvashatod!