Az ételkiszállítással kapcsolatos gyakori kérdések

Miért minket válassz?

Mert az alapanyagok kiválasztásakor is ügyelünk arra, hogy a lehető legjobb élettani hatású összetevőket kapd az étkezésed során.

Ételeink 80%-ban olívaolajjal készülnek. Salátáinkra extra-szűz olívaolajat használunk, mely kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A főzéshez-sütéshez használt olívaolaj magas oleinsavtartalmának köszönhetően ételeinkben kevésbé keletkeznek káros anyagok.

Az olívaolaj mellett szezámolajat, repceolajat, napraforgóolajat is használunk, így biztosítva a kedvező zsírsav-összetétel kialakításához szükséges változatosságot.

Ételeink sűrítéséhez nagyrészt zablisztet használunk: a zab béta-glükán (ez egy vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrátok és zsírok felszívódását) tartalmának köszönhetően kevésbé emeli meg a vércukor szintet, és mégis telítettség érzését okozza, mely a diétánál fontos szempont.

Rakott ételeinket a hagyományos fehér rizs helyett barnarizzsel, zabpehellyel, bulgurral készítjük. A zabpehely avenatramid (mely egy polifenol antioxidáns) tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, valamint szívbarát tulajdonságokkal rendelkezik. A barnarizs nem veszíti el magas ásványi anyag és rosttartalmát a hántolással, így a hagyományos rizsnél sokkal kedvezőbb élettani hatással bír.

Ételeinkhez olyan tejszínt használunk, melynek zsírtartalma 12 %, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Így az ételek megőrzik jellegzetes selymes ízüket, optimális kalória bevitel mellett.

Édesítéshez cukor helyettesítésére eritritet vagy Na-Ciklamát, Na Szacharát, fruktóz alapú mesterséges édesítőszert használunk, melyet mindig feltüntetünk az ételekhez tartozó információnál

Korszerű konyhatechnológia: A modern főzőberendezések nemcsak a szakácsok életét könnyítik meg, hanem az ételek kíméletes elkészítése során, azok megőrzik értékes tápanyag és vitamintartalmukat. A hosszú ideig alacsony hőfokon tartó sütésnél, a hús megtartja nedvességét, így az porhanyós lesz. Zöldségek párolásánál az értékes vitaminok nem főnek ki a vízben, hanem tovább gazdagítják az ízvilágot.

Kiszámoltad már, mennyivel kerül többe, ha bevásárolsz, és neki állsz elkészíteni az ételt, főleg ha egymagadnak esetleg másodmagadnak főzöl? A maradék étel, diéta esetén gonosz csábító, így sokkal hatékonyabb, ha nincs több, mint amit megehetnél.

Hogyan rendeljek?

Rendeléssel kapcsolatos információk:

  • Kínálatunkból tetszés szerint választhatsz és döntheted el, hogy mely napokon veszed igénybe szolgáltatásunkat.
  • Megrendelési határidő: Megrendelést és lemondást és címmódosítást a szállítást megelőző munkanapon 10 óráig fogadunk el. Hétfői napra az előző hét utolsó munkanapján (normál hét esetén pénteken) 15 óráig adhatod le megrendelésedet.
  • A 21 napos diéta program heti összes ebédjének és vacsorájának megrendelésére kedvezményes heti áron a megrendelés megelőző hét péntek 16:00 óráig van lehetőség. Lemondás esetén a napi árak érvényesek.
  • Áraink tartalmazzák az ÁFÁ-t, a csomagolás és a szállítás költségeit is.
  • A szállítás minden hétköznap 6 és 13:30 óra között történik.Futárjaink meghatározott menetterv alapján kézbesítenek, megpróbálják figyelembe venni Ügyfeleink igényét a szállítási idővel kapcsolatban, de sajnos ez nem minden esetben lehetséges. Ehhez előzetes megbeszélés szükséges (telefonos ügyfélszolgálat). Az ebéd kézbesítésének időpontja általában azonos, de előre nem látható körülmények miatt változhat
  • Kérjük címnek mindig a szállítási címet add meg!
  • Fizetés az első szállítási napon készpénzben történik, étkezési jegyeket elfogadunk:  Sodexho, Accor, Posta, Paletta, Edenred, Erzsébet utalvány

Elérhetőségek: 

  • Budapest/Pest megyei régió Ügyfélszolgálat:  hétfőtől péntekig: 6:00-15:00 Tel:  232-1172   Fax: 435-0574      
  • Online rendelés: www.beresalexandra.hu, majd válaszd ki a kívánt régiót
  • Az egyes régióba csak az adott régió étlapjáról van lehetőség rendelni. Csak a szállítási területen van lehetőség rendelni.

Itt segítséget kap az online rendelés leadásához:

  • Rendelni csak regisztrált felhasználóink tudnak.
  • Ha már egyszer regisztráltad magad, akkor az e-mail címmel és jelszavaddal tudsz belépni rendszerünkbe
  • Ha először jársz nálunk és még nem regisztráltál, töltsd ki az űrlapot ügyelve az adatok helyességére, majd a gombra kattintva küldd el a regisztrációdat! A jelszó 6-8 karakter legyen és ne tartalmazzon ékezetes betűt!
  • Az étlapok megtekintéséhez keresd az Étlapunk menügombot!
  • Egyszerre csak 1 hétre rendelj!
  • Válassz az étlapról és a kiválasztott tételek melletti négyzetbe írd be a kívánt mennyiségeket!
  • Egyszerre több tételt is bejelölhetsz.
  • Ha az összes kiválasztott tételhez beírtad a kívánt darabszámot, tedd őket a kosárba!
  • A kiválasztott és kosárba tett tételek háttérszíne megváltozik, hogy láthasd eddigi rendelésedet.
  • Bármikor visszatérhetsz az étlaphoz és további tételeket tehetsz a kosárba.
  • Ha befejezted a kiválasztásokat küldd el megrendelésedet a "Rendelés kész" ikon segítségével!
  • Ekkor a program elkészíti a kosárban lévő tételek részletes listáját. Ha változtatni kívánsz rendeléseden, itt még visszatérhetsz az étlapok oldalra.
  • Ha rendben találja a listát a "mehet" gombbal érvényesítheted azt. Ekkor a program az adatbázisunkba rögzíti a rendelést és visszaigazolásul egy e-mailt küld számodra.
  • Ha néhány percen belül nem érkezne meg hozzád a visszaigazoló levél, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálati munkatársainkkal a  232-1172-es telefonszámon.

Szállítási területek

Budapest egész területére (kivéve a XII. ker.-i Csillebérci üdülőtelep, Margitsziget,  Ferihegy 1 és Ferihegy 2., valamint a XXIII-ker-i nagybani piac területére csak reggel 6 órakor) ), Agárd, Baracska, Biatorbágy (kivéve Peca tó és környéke), Budakalász (kivéve 11-es úttól a Duna felé), Budakeszi, Budaörs, Csomád, Csömör, Dinnyés, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunaújváros, Ecser, Érd, Fóton a Somlói utcáig ( kivéve: Fótliget, üdülőövezet  Budai Nagy Antal utcáig, a fóti Auchan és az East Gate Business Park), Gárdony, Göd, Gödöllő, Gyál (Pro Logis Parkba nem szállítunk), Gyömrő, Kápolnásnyék, Kerepes, Kistarcsa, Kulcs, Maglód,Martonvásár, Mogyoród, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Pákozd, Pálhalma, Páty (kivéve M1 Ipari (Business) park), Pécel, Pétfürdő, Pilisborosjenő, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pomáz, Rácalmás, Remeteszőlős, Seregélyes, Solymár, Sukoró, Szada, Szentendre (kivéve Bajcsy Zs. u.-Batthyány u.-Dunakorzó, Bogdányi u.-Városház tér-Fő tér- Templom tér-Kmetty József tér által határolt terület Pap sziget útig), Székesfehérvár, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Sződ, Sződliget, Taksony, Tárnok, Tök, Törökbálint (kivéve Pistály dülő), Üröm, Vác, Várpalota, Vecsés, Velence, Veresegyház, Veszprém, Zsámbék.

Hol készülnek az ételek?

A Biogastro Kft. hosszú évek óta a minőség elkötelezett híveként tevékenykedik. Nagy örömünkre szolgált, hogy főként gyermekétkeztetési profilunkat Béres Alexandrával karöltve 2010. tavaszán új szolgáltatással bővíthettük. Mindannyiunk célja, hogy ügyfeleink megtalálják maguk számára azokat az ételeket, melyek hozzájárulnak egészséges életmódjukhoz, alakjuk formálásához.

Nem csak elkötelezett szakember csapatunkra, hanem a legmodernebb konyhatechnológiára is nagy hangsúlyt helyeztünk mindmáig. Ételeinket olyan korszerű és kímélő eljárásokkal készítjük törökbálinti konyhánkban, melyek hozzájárulnak az ételek tápanyagtartalmának a megőrzéséhez. Így nem csak finomak, de egészségesek és tápanyagban gazdagok maradnak a kínált fogásaink.

De persze mit sem ér a tudás és technika megfelelő alapanyagok nélkül. A lehető legnagyobb gondossággal, odaadással és figyelemmel igyekszünk biztosítani a minőségi alapanyagokat évszakról évszakra, hogy Önök mindig azt kapják, amit egyben el is várnak tőlünk.

Jó étvágyat kívánunk!

Mekkorák a tálalási mennyiségek?

Köretek:
15-20 dkg
Férfi menüben:
25-30 dkg
Hús/hal (nyers állapotban)
10-12 dkg
Férfi menüben:
12-15 dkg
Főzelékek:
3 dl


Rakott/egytálételek:
30-35 dkg
Férfi menüben:
35-40 dkg
Saláták:
20-25 dkg
Férfi menüben:
25-30 dkg

(Az ajánlott ételsorok kielégítik mindazoknak az igényeit, akik tudatosan táplálkoznak, súlyt szeretnének tartani, illetve fogyni vágynak.)

Mire figyeljek még fokozottan?

Kiegészítő javaslataink az 1-es és a 2-es kódjelű ételsor mellé: 

  1. Minden nap ötször együnk, de ne túl sokat! Az ötszöri étkezés azért rendkívül fontos, mert, ha 3-4 óránként eszünk, nem telik el annyi idő két étkezés között, hogy farkaséhesek lehessünk. Ezáltal könnyebben be tudjuk tartani a szabályokat, ilyenkor ugyanis vércukorszintünk kevésbé ingadozik. Ha például csupán két alkalommal eszünk, akkor este sokkal éhesebbek vagyunk, és bizony többet is fogyasztunk. A késői óra miatt már nem mozogjuk le az extra bevitelt, így az könnyebben lerakódik. Ráadásul még egy kellemetlen következménye van: megterheljük vele szervezetünket, emiatt rosszul alszunk, és másnap fáradtan ébredünk.
  2. Naponta fogyasszunk el legalább 2 liter energiamentes és/vagy energiaszegény folyadékot!
  3. A reggeli a legfontosabb étkezés, ne hagyjuk ki! Egy 1999-ben, Amerikában készített tanulmányból kiderül, hogy a problémamegoldó képesség és a memória hatékonyabban működik, a reakcióidő rövidebb, ha reggeliztünk, mintha kihagytuk volna. A reggeli táplálékbevitel tehát fokozza a szellemi teljesítményt!
  4. A programban javasolt adagmennyiségek betartása rendkívül fontos! Minden diéta „halála” azzal a gondolattal kezdődik, hogy „egy szelettel több még nem árthat”.
  5. Ahhoz, hogy változatosan étkezzünk (és ez által minden szükséges ásványi anyagot és vitamint megkapjon a szervezetünk) minél több alapanyagból válogassuk össze az étrendünket!
  6. Lefekvés előtt három órával együnk utoljára!