Miért minket válassz?
Mert az alapanyagok kiválasztásakor is ügyelünk arra, hogy a lehető legjobb élettani hatású összetevőket kapd az étkezésed során.
Ételeink 80%-ban olívaolajjal készülnek. Salátáinkra extra-szűz olívaolajat használunk, mely kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A főzéshez-sütéshez használt olívaolaj magas oleinsavtartalmának köszönhetően ételeinkben kevésbé keletkeznek káros anyagok.
Az olívaolaj mellett szezámolajat, repceolajat, napraforgóolajat is használunk, így biztosítva a kedvező zsírsav-összetétel kialakításához szükséges változatosságot.
Ételeink sűrítéséhez nagyrészt zablisztet használunk: a zab béta-glükán (ez egy vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrátok és zsírok felszívódását) tartalmának köszönhetően kevésbé emeli meg a vércukor szintet, és mégis telítettség érzését okozza, mely a diétánál fontos szempont.
Rakott ételeinket a hagyományos fehér rizs helyett barnarizzsel, zabpehellyel, bulgurral készítjük. A zabpehely avenatramid (mely egy polifenol antioxidáns) tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő, valamint szívbarát tulajdonságokkal rendelkezik. A barnarizs nem veszíti el magas ásványi anyag és rosttartalmát a hántolással, így a hagyományos rizsnél sokkal kedvezőbb élettani hatással bír.
Ételeinkhez olyan tejszínt használunk, melynek zsírtartalma 10 %, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Így az ételek megőrzik jellegzetes selymes ízüket, optimális kalória bevitel mellett.
Édesítéshez cukor helyettesítésére eritritet vagy Na-Ciklamát, Na Szacharát, fruktóz alapú mesterséges édesítőszert használunk, melyet mindig feltüntetünk az ételekhez tartozó információnál
Korszerű konyhatechnológia: A modern főzőberendezések nemcsak a szakácsok életét könnyítik meg, hanem az ételek kíméletes elkészítése során, azok megőrzik értékes tápanyag és vitamintartalmukat. A hosszú ideig alacsony hőfokon tartó sütésnél, a hús megtartja nedvességét, így az porhanyós lesz. Zöldségek párolásánál az értékes vitaminok nem főnek ki a vízben, hanem tovább gazdagítják az ízvilágot.
Kiszámoltad már, mennyivel kerül többe, ha bevásárolsz, és neki állsz elkészíteni az ételt, főleg ha egymagadnak esetleg másodmagadnak főzöl? A maradék étel, diéta esetén gonosz csábító, így sokkal hatékonyabb, ha nincs több, mint amit megehetnél.