Receptek

Súlykontroll receptek

"Enni szeretünk. Erről a tényről további magyarázkodás talán nem is szükséges, hiszen mindannyian imádjuk élvezni az élet örömeit, melyek között az evés az egyik legfontosabb élményünk. Egészségesnek lenni és annak tudni, úgy érezni magunkat ugyanennyire fontos, hiszen ez alkotja meg belső egyensúlyunkat. Vágyott ideális testsúlyunk azonban sokszor összeütközésbe kerül az étvágyunkkal, a kevésbé jól és átgondoltan összeállított ételekkel. Jogos a kérdés ezek után: maradhat-e valami örömünk is az evésből, ha mindezekre következetesen figyelünk?

Recept rovatunkat ajánjuk Mindenkinek, aki nem az örömtelen fogyókúrát, hanem a zamatos és egyben súlymegtartást is célzó étkezést kedveli. Aki az egészsége kedvéért nem akar lemondani az ízek változatos élményéről. A rovat egyben helyet ad a lelkes kísérletezőknek, akiktől rengeteg Súlykontroll Programba illeszthető receptet kapunk, és akiknek ezúton is köszönjük a belénk vetett hitet.”

Béres Alexandra

   

Padlizsános lecsó baromfi virslivel

A vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tûzön, olívaolajon elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk...

Részletek

Tonhalas-tökmagos garden saláta

A fejes salátát, jégsalátát és a spenótleveleket kézzel apróra tépjük, a paradicsomot kockázzuk, a hagymát vékonyra felkarikázzuk. Sózzuk és lazán összekeverjük a zöldségeket....

Részletek

Almás tonhalsaláta kefires öntettel

Az olajas tonhalat jól lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk citrommal és borssal. A salátához való alapanyagokat megtisztítjuk és összedaraboljuk. A tépett jégsaláta alapra halmozzuk és rászórjuk a tonhalat...

Részletek

Almás zöldsaláta

A kézzel összetépkedett jégsalátát összeforgatjuk a citromos lével locsolt, cikkekre vágott almával és kevés sóval ízesítjük.

Részletek

Almás-boros csirkemell

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz! Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és nagyon picit megborsozzuk, épp csak hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Az almákat meghámozzuk,...

Részletek

Almás-fahéjas tejberizs

Elkészítés: Egy edénybe tegyük bele a tejet, és melegítsük meg. Mikor már látjuk, hogy kezd forrni, tegyük bele a rizst. Gyakori keverés mellett fõzzük meg a rizst. Amikor már látjuk, hogy kevés a...

Részletek

Almás-fahéjas zabkása

A tejet felforraljuk kevés édesítõszerrel, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Lassú kevergetés mellett addig fõzzük, amíg híg tejbegríz sûrûségû lesz. Az almát cikkekre vágva sütõben lepároljuk és...

Részletek

Almás-gombás csirkemell

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz! Elkészítés: Kezdésnek felteszem az olajat melegedni egy teflon edényben. Közben elõhalászom a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost)....

Részletek

Ananászos cole slaw saláta

A fejes káposztát vékonyra szeleteljük, a sárgarépát julienre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és könnyedén összekeverjük. Rádobáljuk a kockázott ananászt és joghurtos öntetettel...

Részletek

Ananászos zabkása édesítõvel

A tejet felforraljuk kevés édesítõszerrel, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Lassú kevergetés mellett addig fõzzük, amíg híg tejbegríz sûrûségû lesz. Az ananász kockákra vágva sütõben lepároljuk...

Részletek

Angol zeller joghurtöntettel

A joghurtot fûszerezzük, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát. Az angol zellert nyersen hagyjuk, és a joghurtos-fokhagymás öntetbe mártogatva fogyasztjuk.

Részletek

Angol zelleres barna rizs

A barnarizst forrásban levõ sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifõzzük (lassan, alaposan átfõzve!), majd leszûrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Közben a szeletelt angol zellert a felhevített olívaolajon megfonnyasztjuk....

Részletek

Árpagyöngy

Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségû sós, olívaolajos, ételízesítõs forró vízben feltesszük fõzni. Mire teljesen megpuhul az összes vizet felissza, és petrezselyem zölddel ízesítjük.

Részletek

Aszalt szilvás muffin

A tojássárgáját kevés édesítõvel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, beleszórjuk a zabkorpát, és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot. Összeaprítjuk az aszalt szilvákat is...

Részletek

Aszalt szilvás szilvapüré

A mirelit felezett, magozott szilvát és a szintén magozott aszalt szilvát édesítõvel és õrölt fahéjjal lassú tûzön felfõzzük mindaddig, míg levét elveszítve, püré (lekvár) állagúra...

Részletek