Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Diéta mustra

A cikk megjelenési deje: 2010.04.27. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
2844_8513_7.jpgDiéta mustra rovatunkban egy-egy olyan diétát mutatunk be, amely érdeklõdésre tarthat számot. A diétákat nem elemeztük, nem véleményeztük, egyszerûen csak közre adjuk. Jó olvasást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt az új gén diéta: fogyj génjeid szerint!genetika.jpg

Az Amerikai Szív Társaság éves találkozóján ismertették azt a tanulmányt, amelyben genetikai teszttel állapították meg, hogy a túlsúlyos résztvevõket melyik diéta segíti a leginkább a fogyásban.

Folytatáshoz katt ide!

 

 

 

Fogyás és ránckisimítás egyben? Igen, ez a Perricone-diéta!


Mediterraneandiet_1.jpgA helytelen táplálkozás, a környezeti ártalmak és a szigorú diéták megviselik arcbõrünket. A fontos vitaminok és ásványi anyagok hiánya miatt ráncosodni kezdhet vagy petyhüdtté válhat. A táplálkozás és bõrünk állapota közötti összefüggés régóta tény, de konkrét táplálkozási útmutatást, hogy mit miért és mennyit együk, hogy bõrünk ismét feszes, fiatalos legyen, és „mellékhatásként" még fogyjuk is, senki nem adott. Eddig! Aki mindezt leírta, nem más, mint dr. Nicholas Perricone amerikai bõrgyógyász professzor.

Perricone egy 28 napos programot állított össze, amelyhez teljes egészében sajnos csak az általa kiadott könyvben lehet hozzájutni.


De mit lehet tudni errõl a diétáról?

A diéta olyan ételek fogyasztására épül, amelyek a bõr sejtjeit, szöveteit károsító szabadgyököket elûzõ antioxidánsokat tartalmaznak. Az étrend zsírban szegény, ugyanakkor gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, nagy arányban található benne C- és az E-vitamin. A diéta sikeressége azon alapul, hogy a jelentõs mennyiségû antioxidáns növényi rostokkal kombinálva méregteleníti a szervezetet és védi a bõrt.
Bõségesen ehetünk halféléket, amelyekkel jócskán juttathatunk gyulladáscsökkentõ, bõrfeszesítõ hatású omega-3 zsírsavat a szervezetünkbe. A diéta során az olívaolaj fogyasztása is javasolt, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz a bõr számára igen fontos E-vitamint. Ajánlottak a piros bogyós gyümölcsök is, mert magas C-vitamin tartalmuknak köszönhetõen megóvják a sejteket a káros hatásoktól.

Érdemes tudni!

Vannak bõrbarát, illetve a bõrnek kifejezetten ártó ételek. Utóbbiakat a diéta során kerülni kell. Ilyenek a zsírban gazdag (pl. szalonna, pizza), vagy a magas cukortartalmú élelmiszerek (sütemények, banán). Perricone szerint le kell mondani a fehér rizsrõl, a fehér lisztrõl, a burgonyáról, a kukoricáról és a tésztafélékrõl is.

Perricone által ajánlott ételek:
- Halfélék (lazac, pisztráng, tonhal, rák, hering, busa): omega-3 zsírsav tartalmuknak köszönhetõen gyulladáscsökkentõek, jó hatással vannak az erekre, csökkentik az étvágyat, lassítják az éhségérzet kialakulását.


- Gabonafélék (árpa, zab, hajdina): nagy a tápértékük, és gazdagok bõrvédõ vegyületekben.
A sötétzöld zöldségfélék (spenót, brokkoli, kelkáposzta, búzafû, salátafélék) vasban és antioxidánsban dúsak.


- Az élénksárga zöldségek és gyümölcsök (sárgadinnye, sárgabarack, sárgarépa, sütõtök, citrusfélék) nagy mennyiségû likopint tartalmaznak, ez megakadályozza a kollagén károsodását és felfrissíti a fáradt, fénytelen bõrt. A bennük lévõ béta-karotin a kiszáradástól óv.


- A piros gyümölcsök (áfonya, málna, ribizli, eper) tele vannak öregedés-gátló és kollagén-helyreállító antioxidánsokkal és C-vitaminnal.


- Rendszeresen kell fogyasztani olívaolajat, tojást, sovány sajtokat, joghurtot és kefirt.


- A gyümölcsöket nyersen, a halat és a csirkemellet roston sütve, grillezve, a zöldségeket grillezve vagy párolva ajánlott fogyasztani.