Vissza

Zöldségekkel töltött padlizsán mozzarellával

HOZZÁVALÓK
padlizsán 150 g
csiperke 50 g
zöldpaprika 25 g
paradicsom 25 g
mozzarella sajt 50 g
fûszerek - ízlés szerint
floriol trio - a tepsi kikenéséhez
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1 vegetáriánus

tápérték 1 adagra számolva:
energia: 251 kcal
fehérje: 15,2 g
szénhidrát: 11,7 g
zsír: 15,9 g
ELKÉSZÍTÉS
Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz! Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Elkészítés: A padlizsán végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A belsejét kivájjuk úgy, hogy kisujjnyi pereme maradjon. A kivájt padlizsánt apróra vágjuk a többi zöldségfélével együtt és ízlés szerint, fûszerezzük. Ajánlott hozzá az illatos, olaszos jellegû fûszerek használata (oregano, bazsalikom). Ezután visszatöltjük a padlizsánhajóba és csipetnyi olívaolajjal kikent tepsibe téve lassan megsütjük. Ha kb.félig elkészült, megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal és azt is ráolvasztjuk.