Vissza

Ôszi frittata kék sajttal

HOZZÁVALÓK
2 tojás
1/4 csomó petrezselyem

1/4 közepes zellergumó
1/4 nagy fej édes hagyma
0,5 evôkanál olívaolaj
1/4 csésze laskagomba
1 evôkanál márványsajt
1/8 db kaliforniai paprika
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 3 vegetáriánus

tápérték 1 adagra számolva:
Energia: 354 kcal
Fehérje: 18,4 g
Zsír: 25,1 g
Szénhidrát: 12,6 g

ELKÉSZÍTÉS
A petrezselymet apróra, a zellert keskeny csíkokra vágjuk. 4 tojást felverünk, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a zellert, és megsózzuk. A hagymát vékonyra szeleteljük, és csíkokra vágjuk a laskagombát is. Fémnyelû serpenyôben felforrósítjuk az olajat, és 5-7 percig sütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a zellert és a laskagombát. Amikor megpuhult, ráöntjük a tojáskeveréket, és addig sütjük, amíg megszilárdul. A márványsajtot villával kissé szétnyomjuk, és vastagon megszórjuk vele a megsült tojást. A maradék 4 tojást egyenként, mintha tükörtojást készítenénk, a tetejére ütjük, betesszük a 140 fokra elômelegített sütôbe, és 5-6 perc alatt készre sütjük. A kaliforniai paprikát keskeny csíkokra vágjuk, és ezzel díszítjük a frittata tetejét.

Ha nem kéksajtot használunk fel hozzá, hanem pl. trappistát, akkor már a 2. szakasztól fogyasztható!