Vissza

Szárnyas meat loaf

HOZZÁVALÓK
.sovány szárnyashús 120 g
.kefir 20 ml
.vöröshagyma 10 g
.fokhagyma 2 g
.tojásfehérje 0,25 db
.só
.friss rozmaring
.feketebors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávaló marhahúst apró lyukú darálón kétszer átengedjük, a vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, vagy õröljük és hozzáadjuk a húshoz. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét, a kefirt, a fûszereket és alaposan összedolgozzuk. A sütõ tepsink méreteinek megfelelõ nagyságú rudat (rudakat) formázunk belõle, majd alufóliába tekerve helyezzük a tepsibe. Közepes hõfokú sütõben, lassan készre sütjük és szeletelve tálaljuk.