Vissza

Sárgabarackos túrótorta

HOZZÁVALÓK

A mennyiségek 8 adagra vonatkoznak!

1 evõkanál édesítõszer
1 csésze sovány túró
1 csésze joghurt
2 tojás
1 csipet só
1 csésze zabkorpa
1 csésze zabliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
16 sárgabarack
1/2 citrom leve
4 evõkanál margarin
1 csipet fahéj
1 vaníliarúd

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 3 vegetáriánus

tápérték 1 adagra számolva:
Energia: 237 kcal
Fehérje: 11,5 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 30,8 g

ELKÉSZÍTÉS
A margarint a felhasználás elõtt 2-3 órával kivesszük a hûtõbõl. A már puha margarint gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk a zabliszttel, a zabkorpával, kevés édesítõvel és szódabikarbónával. Kissé kinyújtva lapos tortaformába tesszük, 1-2 cm magasságban a
forma szélét is beborítjuk. A töltelékhez robotgéppel csomómentesre keverjük a túrót a tojásokkal, a joghurttal, csipet sóval, a citromlével, a maradék édesítõszerrel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a fahéjjal. A barackokat félbe vágjuk, magját kivesszük, héját lehúzzuk, és felhasználásig kevés citromlevet nyomunk rá. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. A bélelt sütõformába beleöntjük az elkészített krémet, majd elrendezzük rajta a barackokat is. A tortát 10 percig 180 fokon sütjük, majd 165 fokra csökkentjük a sütõ hõmérsékletét, és 45 percig készre sütjük. Kb. 20 perc elteltével alufóliával letakarjuk a tetejét, nehogy megbarnuljon. Ha kész, legalább 2 órán át pihenni és hûlni hagyjuk. A legjobb, ha tálalás elõtt 24 órára hûtõszekrénybe tesszük, és csak másnap, hidegen szeleteljük. Sokféle más gyümölccsel is elkészíthetjük, például almával, körtével, nektarinnal, szõlõvel, ananásszal, õszibarackkal. A sárgabarack héját könnyen lehúzhatjuk, ha a gyümölcsöt néhány másodpercre lobogó, forrásban lévõ vízbe dobjuk, utána pedig jeges vízbe mártjuk. Ezután a héja szinte magától leválik.