Vissza

Rozmaringos pulykacsíkok joghurtos brokkolifõzelékkel

HOZZÁVALÓK

pulykamell 120 g
olaj 5 ml
friss rozmaring 0,5 g
feketebors - ízlés szerint
friss bazsalikom - ízlés szerint
kakukkfû - ízlés szerint
mirelit brokkoli 250 g
joghurt 50 g
sovány tejpor 20 g
só - ízlés szerint
ételízesítõ - ízlés szerint
fokhagyma - ízlés szerint
õrölt fehérbors - ízlés szerint

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva:
energia: 341 kcal
fehérje: 46,4 g
szénhidrát: 19,2 g
zsír: 8,5 g
ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés:

A pulykamellet felcsíkozzuk és kevés olajon sóval üvegesre pirítjuk. A friss bazsalikomot és rozmaringot apróra vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Ezután kevés vízzel-csak hogy le ne égjen- folyamatos kevergetéssel puhára sütjük, pároljuk. Gyorsan elkészül, jó tûzön az egész nem tart negyedóránál tovább.
A brokkolit lábosba tesszük és sovány tejjel, sóval, ételízesítõvel, fehérborssal majdnem teljesen puhára fõzzük. Ekkor a brokkoli kb. harmadát, kivesszük és pépesre turmixoljuk, majd újra hozzáadjuk a fõzelékhez. Belekeverjük a joghurtot is és még egyszer kellõ sûrûségûre összeforraljuk.