Vissza

Pikáns vacsorasaláta

HOZZÁVALÓK
.alma 75 g
.snidling 10 g
.pulykasonka 35 g
.köményes sajt 25 g
.joghurt 25 g
.olívaolaj 5 g
.friss paradicsomlé 5 g
.friss citromlé
.édesítõ
.mustár
.só
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott és kicsumázott almát apró kockákra szabdaljuk, a megmosott snidlinget apróra vágjuk. Egy mélyebb tálban az alma kivételével az összes zöldséget összekeverjük és megsózzuk. Az almakockákra kevés citromlevet cseppegtetünk és jól összekeverjük, majd félre tesszük. A sonkát és a sajtot egyforma nagyságú kockákra metéljük.
A saláta öntethez kevés citromlevet összekeverjük a paradicsomlével, a mustárral, az olajjal, a joghurttal és az édesítõvel, majd rálocsoljuk az almával összekevert zöldségekre. Jól átforgatjuk, lefedjük, és hûtõben néhány órán keresztül hagyjuk összeérni az ízeket.