Vissza

Lecsós-zöldborsós pulykamell

HOZZÁVALÓK
.paprika 150 g
.pulykamell 120 g
.paradicsom 100 g
.mirelit zöldborsó 50 g
.vöröshagyma 25 g
.olaj 3 ml
.só
.csípõs pirosarany
.fûszerpaprika
.ételízesítõ
.bors
.grill fûszerkeverék
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A pulykamellet felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal, és grill fûszerkeverékkel egyenletesen beszórjuk és kevés olajjal kikent tepsiben, sütõben készre sütjük. Készíthetjük teflonos serpenyõben nyílt lángon is. Közben a vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval, ételízesítõvel lassú tûzön elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk a héjától és a paprika után kockázzuk. Megszórjuk kevés fûszerpaprikával, keverünk bele pirosaranyat és a zöldborsót beletéve készre fõzzük. A natúr sütött pulykamellekre tálalva kínáljuk.