Vissza

Gyros friss salátával

HOZZÁVALÓK

csirkemell filé 120 g
paradicsom 50 g
vöröshagyma 25 g
friss jégsaláta keverék 100 g
friss fejeskáposzta csíkok 100 g
olaj 1 kiskanál
gyros fûszerkeverék ízlés szerint

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva:
energia: 273 kcal
fehérje: 33,2 g
szénhidrát: 20,3 g
zsír: 6,2 g

 
ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés: Vágjuk kis darabokra a csirkemelleket. Hevítsük fel az olajat. Amikor az olaj forró, tegyük bele a kis darabokra felvágott csirkemellet. Pár percig pirítsuk meg benne. Késõbb tegyünk bele annyi vizet, hogy el lepje a húsdarabokat. Mielõtt rátennénk a fedõt, tegyünk a húshoz ízlés szerint gyros fûszerkeveréket, majd 15 percig pároljuk. Amikor eltelt a 15 perc, vegyük le a fedõt és hagyjuk, hogy elpárologjon a felesleges víz. Amikor elpárolgott a víz egy kicsit pirítsuk le a húst, így lesz egy kicsit ropogós. A salátát úgy készítjük el, hogy veszünk 2 maréknyi friss jégsaláta keveréket. Vágjuk fel kis darabokra a paradicsomot és a hagymát. Amikor megtettük, adjuk a paradicsomot és a hagymát a jégsalátához és adjuk hozzá a friss fejeskáposzta csíkokat is, csepegtessünk rá egy kevés olajat, majd jól keverjük össze. A salátát helyezzük egy tányérra és halmozzuk a húsdarabokat a tetejére.

A receptet Roli küldte. Köszönjük!