Csirkemell mediterrán lecsóval
HOZZÁVALÓK
zöldpaprika 100 g
csirkemell 120 g
paradicsom 50 g
padlizsán 50 g
cukkíni 50 g
vöröshagyma 30 g
olívaolaj 5 g
fokhagyma 4 g
só - ízlés szerint
grill fûszerkeverék - ízlés szerint
kakukkfû - ízlés szerint
feketebors - ízlés szerint
ételízesítõ - ízlés szerint
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1tápérték 1 adagra számolva:
energia: 256 kcal
fehérje: 33,4 g
szénhidrát: 14,4 g
zsír: 6,9 g
ELKÉSZÍTÉS
Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk és sóval, grill fûszerkeverékkel bedörzsölve kissé olajos tepsibe tesszük, és lassan készre sütjük. Sütés után ízlés szerinti szeletekre vágjuk tálaláshoz. Készíthetjük csíkokra vágva és serpenyõben hirtelen pirítva vagy szeletelve, serpenyõben vagy grill lapon sütve. Közben a mediterrán lecsó alapanyagait megmossuk, és kisujjnyi hasábokra vágjuk, kivéve a paradicsomot, amit cikkekre vágunk. A karikázott vöröshagymát csöppnyi olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt zöldségeket - a végén a paradicsomot - és együtt készre, roppanósra sütjük. Kakukkfûvel, fehérborssal ízesítjük.