Vissza

Pulykacomb fehérborral, vele sült körettel

HOZZÁVALÓK
.pulykacomb 120 g
.fejeskáposzta 250 g
.vöröshagyma 30 g
.fehérbor 20 g
.olaj 8 ml
.fokhagyma
.ecet 20%-os
.majoránna
.só
.feketebors
.köménymag
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a pulykacombot, sózzuk, megszórjuk borssal és majorannával, és elõsütjük. Közben a fejeskáposztát megsózzuk, összekeverjük egy kevés köménymaggal, meglocsoljuk ecettel. A fokhagymát apróra vágjuk. Római tálban vagy teflonedényben készítjük: belehelyezzük az edénybe a káposztát, ráhalmozzuk a hagymás hús szeleteket, megszórjuk a fokhagymával, az egészet meglocsoljuk fehérborral és alaposan elkeverjük. Fedõ alatt pároljuk az egészet (szükség esetén kevés vizet aláönthetünk).