Vissza

Gomolyás szárnyas vagdalt

HOZZÁVALÓK
.pulykahús 100 g
.gomolya 20 g
.vöröshagyma 15 g
.olaj 4 ml
.tojás0,5 közepes darab
.fokhagyma
.só
.fûszerpaprika
.petrezselyem zöld
.feketebors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávaló pulykahúst apró lyukú darálón kétszer átengedjük, a vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, vagy õröljük és hozzáadjuk a húshoz. Belekeverjük a felvert tojást, és a reszelt gomolyát, valamint a fûszereket és alaposan összedolgozzuk. A sütõ tepsink méreteinek megfelelõ nagyságú rudat (rudakat) formázunk belõle, majd alufóliába tekerve helyezzük a tepsibe. Közepes hõfokú sütõben, lassan készre sütjük és szeletelve tálaljuk.