Vissza

Csirkemáj rizottó barnarizsbõl

HOZZÁVALÓK
.csirkemáj 120 g
.barnarizs 50 g
.mirelit zöldborsó 40 g
.sovány sajt 20 g
.vöröshagyma 15 g
.csiperke 15 g
.olaj 7 ml
.só
.ételízesítõ
.feketebors
.szárított petrezselyemlevél
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A barnarizst forrásban levõ sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifõzzük (lassan, alaposan átfõzve!), majd leszûrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Közben a darabolt, tisztított csirkemájat a finomra vágott vöröshagymával együtt megpirítjuk és fûszerezzük. A végén egybedolgozzuk a puhára párolt zöldborsóval és a szeletelt, pirított gombával, majd ha minden íz összeért és puha, bekeverjük az elkészült rizzsel és finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Reszelt sovány sajttal tálaljuk.