Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Tartsd magad formában nyaralás alatt is!

A cikk megjelenési deje: 2010.07.19. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
summer.jpgA várva-várt nyaralásban az a legjobb, hogy végre szabadságot vehetünk ki az egész életünkbõl. Nem kell sem dolgozni, sem fõzni, sem edzõterembe járni. Ám sokan ellustulnak ilyenkor, és máris oda a fáradtságos munkával elért bikini-alak. Nyilván eszed ágában sincs a nyaralás alatt fogyókúrázni, ha azonban oda figyelsz, hogy a napot ne egy megpakolt tányér croissant-tal kezd és mindennap szakítasz idõt egy kis testmozgásra, szórakozva õrizheted meg a testsúlyodat úgy, hogy közben a kalóriákat sem kell számolgatnod.

Nyaralás alatt jellemzõ, hogy még az amúgy korán kelõk is késõbb ébrednek, ezért az étkezések tolódnak, esetleg kimarad a reggeli. Arra azonban mindig ügyelj, hogy naponta legalább három alkalommal étkezzél. Ebben az extrém melegben folyamatos folyadékpótlásra is szükségünk van, mivel ilyenkor fokozottabban izzadunk .Szervezetünk többször kíván friss gyümölcsöt, hideg gyümölcslevest, könnyû zöldségeket, salátákat. Ne nyomjuk el ösztöneinket! Ezeket a finomságokat könnyebb megemészteni, így nem terheljük le magunkat nehéz ételekkel. Ennek köszönhetõen marad energiánk a vízi sportokhoz, egy kellemes sétához vagy egy könnyed kocogáshoz.


Mozgásra fel!

Próbálj meg mindennap mozogni egy keveset - persze itt nem komoly edzésre gondolunk, nyáron rengeteg kiváló, szórakoztató lehetõség kínálkozik egy kis testmozgásra:

Lépkedés a vízben: A víz a levegõhöz képest 12-szeres ellenállást biztosít, így ha végiggyalogolsz a medencében, erõsítheted a kar- és hasizmaidat. A tökéletes hatás érdekében lépkedj öt percig, majd tarts három perc szünetet, aztán ismételd meg a feladatot!

sand.jpgSéta a homokban: Tudtad, hogy a tengerparti sétával kétszer több kalóriát égethetsz el, mint a futógépen? Hiszen ha a lábadat a homokba süllyeszted, majd kiemeled, olyan, mintha súlyokat cipelve gyalogolnál. Nehezíthetsz a gyakorlaton, ha néhány percig hátrafelé is sétálsz, így erõsítve a fenékizmokat is!

Terepgyaloglás: Ha kijelölt út helyett a járatlant választod, és vállalkozol arra, hogy kidõlt fatörzseket, gödröket, illetve pocsolyákat kerülgetsz, megdolgoztatod azokat az izomcsoportokat, amelyek stabilizálják a test vázizomzatát, így formálhatod a hasad, a hátad és a csípõdet is.

 

Kellemeset a hasznossal!
Az említett mozgásötletek mellett a parton rengeteg játéklehetõség is kínálkozik, melyekkel szintén megõrizheted az alakodat úgy, hogy észre sem veszed:

volley.jpgStrandröplabda: A strandröplabda megmozgatja az egész testet (homokban nehezebb mozogni, mint szilárd talajon), fejleszti a reflexeket és a koordinációs készséget, Emellett, mivel csapatjátékról van szó, igazán jó szórakozást nyújt egy baráti társaságnak!

Tollas: A nyári sportok másik nagy klasszikusa a tollaslabda. A megfelelõ partnerrel ez a sport is kifejezetten izgalmas lehet, tetõtõl talpig átmozgat és fokozza az állóképességet!

Frizbi: A frizbizés amellett, hogy remek móka, a dobálás nagyszerûen megmozgatja a mellkasodat, karodat, válladat, lábaidat, és a hasizmodat.

Ha a nyaralás alatt mégsem szeretnél lemondani a tudatos edzésrõl, akkor vigyél magaddal egy gumikötelet. Ez az eszköz kis helyen is elfér, és hatásosan átmozgathatod vele az összes izomcsoportot, továbbá a kertben vagy a hotelszobában is használhatod, csak egy kis kreativitás kell hozzá!

Fokozhatod a hatást, ha még a hõség beköszönte elõtt, reggelente kocogsz, biciklizel vagy sétálsz egy kiadósat. Az úszás is remek mozgásforma, amellyel napközben is frissítheted magadat.

Ne feledd, fontos az étkezésben és a testedzésben is a mértékletesség. Pihenni mész, ne hajtsd túl magad, adj egy kis szabadságot a testednek is!