Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Szilveszteri parti-menü

A cikk megjelenési deje: 2011.12.29. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
ora.jpgA karácsony elmúlt, remélhetõleg plusz kilók nélkül. Szilveszterkor már mindenki a legjobb formáját próbálja nyújtani a szép, csillogó ruhákban. Nálatok mi lesz a program szilveszterkor? Házibuli, esetleg étterem? Ha nektek kell a menürõl gondoskodni, akkor megpróbálok pár könnyû és egyszerû ötletet ajánlani.

Gyümölcs. Lejárt lemez. Vagy mégsem? Megfigyeltem, hogy a gyümölcstálak az egyik legsikeresebbek a maguk egyszerûségével egy vendégségben. Ha igazán kreatívok vagyunk, akkor már azért kirakunk gyümölcsöt, hogy aztán a vendégek a pezsgõjükbe rakhassák. Isteni!
A legpraktikusabb, ha fogpiszkálóra, vagy kreatív, színes nyársakra húzzuk fel a különbözõ gyümölcskarikákat. Ezt egyszerûen, külön edényszükséglet nélkül elfogyaszthatják a vendégek.
Ha gyümölcstálat csinálunk, és egyesével szednek az emberek, akkor nem muszáj összevegyíteni a különbözõ gyümölcsöket, lehetnek külön-külön tálakban is, és mindenki igénye szerint mixelheti õket. Ehhez rakhatunk ki ízesítõket: mézet, fahéjat, aszalt gyümölcsöket, étcsokireszeléket stb.
Szilveszterre ötletes lehet az is, ha pl. almát sütikiszúróval számokká formázunk. Most értelemszerûen 2012-re van szükségünk, és ezt kínáljuk a vendégeknek.

 


Egzotikus alma

 

Nagyon egyszerû, nagyon mutatós, olcsó és rendkívül finom. Mi kell még?

Hozzávalók:

10 db közepes nagyságú alma
50 dkg natúr gesztenyemassza
rumaroma (vagy rum)
xilit
15 dkg vaj
15 dkg xilit
1 db vaníliarúd
10 db ananászkarika (friss!)
2 db narancs
1 db citrom


Elkészítés:

A gesztenyemasszát beízesítjük rummal és xilittel ízlés szerint, majd összekeverjük vele a vajat, a vaníliarúdból kikapart magokat és a 15 dkg porrá õrölt xilitet.
Az almákat meghámozzuk (én nem szoktam), a magházukat kiszedjük, és egy citrom levével és héjával együtt egészben megpároljuk.
Az ananászszeletekre teszünk egy vékony réteg gesztenyemasszát, majd ráhelyezzük a kihûlt almákat, amiket megtöltünk gesztenyekrémmel. A tetejére narancsszeleteket vágunk.

A gesztenyekrém helyett használhatunk simán csak ízesített gesztenyemasszát, így is ugyanolyan finom lesz, viszont rengeteg kalóriát megspórolhatunk a vaj kihagyásával.

 

 

Paprikatekercs kuszkusszal töltve

 

Igazi különlegesség, garantált siker!

Hozzávalók (20 tekercshez):

10 db kápia paprika
Töltelékhez:
Kuszkusz
Víz
1 tk. olívaolaj
½ tk. só
1 tk. Citromlé
1 kis csokor apróra vágott petrezselyem zöld
2 tk. Római kömény
1 evõkanál kapribogyó
Páchoz:
1 dl olíva olaj
1 dl vörösborecet
1 tk. Só
1 gerezd összenyomott fokhagyma
frissen õrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, majd 180 fokos elõmelegített sütõben megsütöm. Megvárom, hogy kihûljenek, majd csumázzuk, és eltávolítjuk a héjukat. Ezután félbe vágjuk õket.

A pácléhez áttöröm a fokhagymát, az olajat, az ecetet, a fûszereket egy tálba összeöntöm, és jól elkeverem. Egy éjszakára, zárható edényben, hûtõszekrényben érlelem a páclében a rétegezett paprikaszeleteket.

A kuszkuszt sós, fûszeres lében megfõzzük, majd hozzáadjuk a kapribogyót és a petrezselyemzöldet.

Másnap a paprikaszeleteket lecsöpögtetjük, és a közepükre tesszük a kukszkuszkrémet. Ezzel feltekerjük és fogpiszkálóval, vagy színes partikellékekkel rögzítjük.


Lencsegolyók

Hozzávalók:

20 dkg lencse
10 dkg füstölt sonka
2 db tojás
20 dkg vöröshagyma
10 dkg búzadara vagy zabkorpa
2 evõkanál apróra vágott petr. Zöld
só, bors, ecet, kakukkfû
olívaolaj

Elkészítés:

lencse.jpgLegalább 1 órára áztassuk be a lencsét. A felkockázott hagymát és a sonkát megpirítjuk egy teflonserpenyõben egy csepp olajon. Amikor megpirult, vegyük le a tûzhelyrõl és adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Fõzzük meg a lencsét, majd a ¾-ét turmixoljuk le. Adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a zabkorpát. Keverjük hozzá a pirított hagymát, sonkát, a fûszereket, majd formáljunk belõle golyókat, amiket egy csepp olajon teflonban, fedõ alatt, alacsony lángon pár perc alatt készre sütünk.

 

Remélem, tetszenek majd a vendégeknek is ezek a különleges finomságok!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

 

Kovács Judit
Dietetikus