Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Receptötletek nyárra

A cikk megjelenési deje: 2012.06.15. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

dinnye.jpgHa egy szép nyári alkonyon vacsoraként vagy könnyû nyári ebédként szeretnél valami igazán finomat, különlegeset, de nem túl bonyolultat készíteni, akkor az alábbi receptek neked valóak. Engedd el a megszokottat, és próbálj ki új ízeket!

 

 

 

Az alábbi receptek hozzávalóiból 4 fõnek való ételt készíthetsz. Ha csak magadnak készíted, akkor a hozzávalók mennyiségét oszd el 4-el, és a kapott mennyiséggel dolgozz.
Én személy szerint imádok kipróbálni újdonságokat, de azt nem szeretem, ha minden hozzávalóért speciális boltba kell rohangáljak. Olyan recepteket osztok most meg, amik különlegesek, de a hozzávalókat bármelyik nagyobb boltban beszerezheted.

 

Avocado.jpgGyümölcsleves avokádóból

 

Hozzávalók:
2 nagy avokádó
2 pohár húsleves, (akár húsleveskockából)
0,5 pohár natúr joghurt
Õrült koriander
1 kanál petrezselyem zöldje
Só, bors

 

Elkészítés:
Levágjuk az avokádó héját és kivesszük a magját. A belet összeturmixoljuk, közben hozzáöntjük a húslevest és a joghurtot, befûszerezzük. Hûtõben lehûtjük. Hidegen, petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.

 


Narancs és zöldcitromlében pácolt csirke

 

Hozzávalók:
1 csirke
1 kanál chili
1 kanál pirospaprika
2 kávéskanál õrölt kömény
1 narancs leve é héja
3 zöldcitrom leve
Csipetnyi xilit
8-10 gerezd fokhagyma
1 csokor friss koriander
2-3 kanál olívaolaj
50 ml tequila
Só, bors

 

Elkészítése:
Megmossuk, megtöröljük a csirkét és feldaraboljuk. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a chilit, a pirospaprikát, az õrölt köményt, a narancs kifacsart levét, és a lereszelt héját, a zöldcitrom levét, a csipetnyi xilitet, az apróra vágott fokhagymát, és a koriandert, az olajat, és végül a tequilát, a sót, és a borsot.
A pácot ráöntjük a csirkére, és 24 órára hûtõbe tesszük.
Másnap kivesszük a pácból, megtörölgetjük papírszalvétával, és 200 fokon 40 C percig sütjük.
Akkor sült készre a csirke, ha megszúrva a kifolyó szaft átlátszó.

 

Ha alkoholban pácoljuk, akkor nagyon porhanyós lesz a hús. Én grillezéshez is alkalmazom ezt a trükköt. A kedvencem a barackpálinkával érlelt csirkemell.

 


lazac_1.jpgLazac spenóttal


Hozzávalók:
80 dkg lazac
20 dkg spenót
1 dkg tengeri só
100 ml olívaolaj
2 dkg vaj
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Balzsamecet


Elkészítése:

A spenótot a vajon megfonnyasztjuk a szétzúzott fokhagymával, sóval, és borssal együtt, végül hozzáadjuk az hagymát.
A halat besózzuk, olajjal megöntözzük, és 70o C -s sütõben 1 órát sütjük.
Tényárra tesszük spenótot, és ráhelyezzük a halat.
Olívaolajjal és balzsamecettel megcsepegtetjük.

 


Szicíliai brokkoli

 

Hozzávalók:
2 kis fej brokkoli
1 fej vöröshagyma
1 nagy póréhagyma
2 evõkanál vágott petrezselyem
12 szardella, vagy olajos fûszeres hering
1 pohár száraz fehérbor
1-2 evõkanál olívaolaj
Só, bors

 

Elkészítése:
Brokkolit rózsáira szedjük.
A póréhagymát csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk.
Jénai tálat kikenünk olajjal, és rátesszük rétegesen ( minden réteget megsózva, borsozva): a fele brokkolit, a fele póréhagymát, a vöröshagymának a felét és a fele szardellát.
Megszórjuk petrezselyemmel, és betakarjuk a többi összetevõvel rétegezve.
Betakarjuk alufóliával, majdnem készre sütve ráöntjük a fehérbort.
és 180o C-on tovább sütjük.

 


Hûsítõ gyümölcsital (6 személyre) 144056.jpg

 

Hozzávalók:
1 közepes görögdinnye
1 zöldcitrom (lime)
4 narancs
20 dkg földieper
1 liter ásványvíz

 

Elkészítés:
A narancsot, és a zöldcitromot meghámozzuk, dinnyét felkockázzuk, és a gyümölcsöket kimagozzuk.
A gyümölcsdarabokat összekeverjük, hozzáadjuk az ásványvizet és kancsóban jégkockával jól lehûtve tálaljuk.


Remélem, elnyeri a tetszéseteket! Jó étvégyat!

 

Kovács Judit
dietetikus