Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Port De Bras - A test és a lélek tánca

A cikk megjelenési deje: 2011.05.26. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
portdebras1-cikk.jpgAz aerobik és fitnesz világában gyakran jelennek meg újabb és újabb mozgás- és óratípusok amik vagy megmaradnak, vagy elfelejtõdnek. Az alábbiakban egy olyanról írunk, ami nagyonis megmaradni látszik. 
Két balettos, koreográfus, táncos alkotta meg a Port De Bras koncepciót: Vladimis Snezhik és Julio Dieguez Papi.
 
Tánc, balett, erõ, hajlékonyság ötvözete egy kondicionáló tréning keretében. A Port De Bras egy olyan óratípus, amely hidat képez a táncosk, balettosok és a fitnesz kedvelõi között. Táncos koreográfiává fûzött gyakorlatsorok segítik a dinamikus egyensúly fejlesztését, a testkontroll kialakulását és a ritmusérzék kialakítását.
 
portdebras2-cikk.jpgA gyakorlatok átmozgatják az egész testet, külömösen a gerinc melleti mély izmokat, karokat, csípõt és a lábakat. Nyújtja a gerincet, ezáltal segítenek a helyes testtartés kialakításában és visszaállításában. Mind a zene, mind az edzésforma teljes kikpcsolódást biztosít mindenki számára.
 
A koreográfia könnyen elsajátítható, követhetõ, mivel lineárisan, egyszerû elemekbõl épül fel. A gyakorlatokat mezítláb végezzük. Elsõsorban az a cél, hogy jól érezzük magunkat és elengedjük magunkat. Adjuk át magunkat a zenének, kapcsoljuk ki gondolatainkat, szabadon táncoljunk és hallgassunk a lelkünkre!
 

Ha kedved támadt kipróbálni ezt a mozgásformát is, szombatonként reggel 9-tõl Tokodi Nikoletta szeretettel vár a Gilda Max Óbuda Gate termében.