Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Ó, Te mit választanál?

A cikk megjelenési deje: 2010.11.23. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
question.jpgA fitnesztermek órarendjeit böngészve kicsit elveszettnek érzed magad a sok ismeretlen elnevezés láttán? Régen csupán néhány óratípusból választhattál, mint az alakformáló, zsírégetõ, step, has-láb-popsi, most viszont ezek mellett az órarendek tele vannak idegen elnevezésekkel, melyekrõl igazán nem is tudod, talán csak sejted, mit is takarhat.
Az alábbi összefoglalóban bemutatjuk, mit is takarnak ezek az elnevezések, hogy valóban a Számodra legmegfelelõbb óratípust választhasd!

Iron system (iron workout, hot iron 1, 2, cross):
Németországban kifejlesztett edzésmódszer. Súlyzórudas csoportos edzés, mely rendkívül hatékony, szórakoztató, de biztonságos is. Periódusokból álló edzéstervet követünk, a súlyok nagyságát fokozatosan, személyre szabottan emeljük az edzések során, így garantált, hogy szervezetünket folyamatos fejlõdésre serkentjük. Remek zsírégetõ, alakformáló edzésmódszer, mely tudományos alapokon nyugszik. Átmenet az aerobik órák és a személyi edzés között, hiszen csoportosan és zenére dolgozunk, de mindenki saját edzettségének megfelelõ súlyokat használ.

Alakformáló MO.MA - val:
Ezen az alakformáló órán úgy nevezett Mozgás Managereket, kis korong formájú eszközöket használunk, melyek segítenek az adott gyakorlat szabályos végrehajtásában, ez által hatékonyabbá teszik az órát. Segítségükkel a teljes testet megdolgoztatjuk, és kiemelt figyelmet szentelünk hasizmainknak.

strikezone.jpgStrike Zone Class:
A strike zone egy újszerû edzésforma, mely ötvözi a klasszikus jógagyakorlatokat a kick box elemeivel, ráadásul egy különleges eszközzel (MO. MA.) is megismertet, mely garantálja, hogy pontosan végezd a gyakorlatokat. Egy strike zone óra különbözõ fázisokból épül fel. A küzdõsportos elemeken túl funkcionális alakformáló és body and mind elemek is színesítik.

Súlykontroll:
Béres Alexandra által kifejlesztett speciális, zsírégetõ hatású torna, melynek során az egész testet megdolgoztatjuk. Az óra során külön figyelmet fordítunk a gerinc tartóizmaira és a mélyizmokra. Tartásjavító, zsírégetõ és izom tonizáló hatása van mely változatos folyamatos gyakorlatvezetés mellett valósul meg.

Cross training:
Funkcionálisedzés. Elsõsorban olyan mozgásanyagokat végzünk az órákon amelyeket az életünkben, a hétköznapokban is használni tudunk.
Az óra megtanítja az embereknek a természetes, alap mozgásokat helyesen végrehajtva (kúszások,mászások,elrugaszkodások a talajtól, állat mozgások utánzása), amik gyerekkorunkban meg voltak mindenkiben, aztán ez a hosszú évek alatt kiveszett belõlünk, pedig ha megfigyeljük, ezeket végezzük folyamatosan a mindennapjainkban is!
Kiválóan fejlõdik az edzésektõl a teljesítõképességünk és fittségi szintünk!
Nincs két egyforma edzés, változatosak a gyakorlatok.
Kezdõk és haladók egyaránt járhatnak tinédzsertõl 70 éves korig.
Az edzésprogram különbözõ jellegû gyakorlatokból áll, amiket meghatározott állomásokon, intenzitással, ismétlésszámmal, ideig, pihenõidõvel hajtanak végre kis csoportokban a résztvevõk.
Nem tipikus aerobic óra, azért sem mert, nem a zene ütemére történnek a gyakorlatok, hanem mindenki saját tempójában, ami éppen aznap a teljesítményétõl függ, hajtja végre a gyakorlatokat..

Intervall:
Állóképesség növelõ óratípus, melynek során a teljes testet megdolgoztatjuk. Az intervall tréning hatékonysága a váltakozó terhelésben rejlik. A magasabb terhelést alacsonyabb intenzitású rész követi, így a „pihenõ szakaszok" miatt összességében többet tudunk dolgozni magasabb terhelés mellett.

pilates2.gifPilates:
Egész testet átmozgató tréning, mely feszes izomzatot formál, miközben nyújtja azt. A módszer az erõközpont (mélyizmok) erõsítése után belülrõl kifelé erõsíti az izomzatot. Növeli az ízületi mozgékonyságot, segít kialakítani az izomtudatot. Lassú, koncentrált mozgás, közben nagy szerepe van a helyes légzéstechnikának.

Body art:
Az új mozgásforma a testi-lelki harmónia elérését célozza meg. Gyakorlatai elsõsorban a jóga pozícióira (ászana) épülnek, amik különbözõ stretching technikákkal egészülnek ki, továbbá a gyógytornából és a japán Do In-ból is merít elemeket. Az edzés során fontos szerepe van a speciális légzéstechnikának, így jön létre a mozgás és relaxáció sajátos kombinációja.

Aero - kickbox, fitboksz:
A küzdõsport jellegû órák nagyon közkedveltek, hiszen remekül formálják a felsõ és alsó testet, növelik az állóképességet, és feszültség levezetõ hatásuk van. Az óra során ütés- és rúgáskombinációkat sajátítunk el, de nem marad ki a teljes testet érintõ erõsítés sem. Az ilyen jellegû órák bátran ajánlhatók férfiak számára is.
Capoeira:
A Capoeira küzdõsportot dél-amerikai rabszolgák alakították ki, akik gazdáik tiltása miatt harcformájukat táncos elemekkel leplezték. A Capoeira aerobik ebbõl a brazil küzdõsportból kialakított mozgásforma. A Capoeira aerobik évrõl évre egyre népszerûbb a külföldi és a hazai fitness trendek sorában. Mozgásanyagában ötvözõdnek a táncos, a küzdõsportos, az akrobatikus és a hagyományos aerobik alapelemek. Ez az összetett stílusirányzat remek szórakozás és edzésforma is egyben, amely kizökkent a hétköznapok monotóniájából.

zumba.jpgZumba:
Latin amerikai táncokra épülõ, rendkívül szórakoztató óratípus, melynek zsírégetõ hatása van. Motiváló latin dallamok, izgalmas és könnyen elsajátítható koreográfia, valamint hihetetlen hatékonyság jellemzi ezt a stílust. Az óra egy rövid bemelegítéssel kezdõdik, mely már az elsõ tíz percben megalapozza a hangulatot a teremben. Ezt követi egy hosszabb fitness program, melynek egyediségéhez tartozik az is, hogy pszichikai hatásából adódóan, óriási életenergiával tölt fel. A zumbások a tréningeken egyaránt fejlesztik az állóképességüket, formálják idomaikat és természetesen nagyszerûen szórakoznak.

Reggaeton:
A latin amerikai táncok keverednek a hip-hop-al az óra során, így a jó hangulat garantált, és nem kevés kalóriát is elégetünk tánc közben.

SpinRacing:
Egy egész testet kondícionáló hatékony, zenére történõ csoportos, kerékpáros, aerob edzésprogram. Az edzések során az altesten kívül a felsõtest edzése is folyamatos, hiszen karhajlításokat is tartalmaz, mely változatossá teszi az órákat. Különös figyelmet fordítunk a zene ütemének követésére, akár egyszerû, lekövethetõ koreográfiát is alkalmazunk. Edzés során a zene tempója folyamatosan változik (lassú, közepes, gyors ütemû zenével), mellyel a kerékpáros sík -és lejtõmenetet tudjuk utánozni. A kerékre ható fékek állításával különbözõ erõsségû ellenállás érhetõ el, mellyel az óra intenzitása és az edzés erõssége is variálható. Kezdõ órán rövidebb ideig dolgozunk az eszközön, levezetést követõen a has és törzs izmait talajgyakorlatokkal erõsítjük. A SpinRacing tökéletes edzésmódszer azok számára, akik zsírt szeretnének égetni, állóképességet szeretnék növelni egy szórakoztató, zenés óra keretin belül.