Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

KONDICIONÁLÁS TÁNCLÉPÉSEKKEL

A cikk megjelenési deje: 2010.08.16. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
portdebras04.jpgUgye már te is elképzelted egy-egy fárasztó nap után, hogy valahol egy messzi országban ringatózol a tenger lágy hullámain, hallgatod a finom, halk morajlást és szinte eggyé olvadsz a lágy hullámokkal? Egy új fitnesz irányzat, a PortDeBras megalkotói szeme elõtt is ez az idilli kép lebegett, amikor összeállították ezt a harmonikus, lágy, sok mindenki számára hívogató fitnesz programot.
Balett mint fitnesz?

A balettrõl szinte mindenkinek a helyes (vagy éppen vicces) kis tüll szoknyácskák, feszülõ streccs nacik kecses, de fájdalmas, olykor nyakatekert, bonyolult mozdulatok valamint egy a fal mellett húzódó hosszú korlát jut eszébe. Magunkat elképzelni ebbe a közegbe szinte lehetetlen és talán igazán nem is vágyunk rá! De mi van akkor, ha mindebbõl kiemeljük a pozitív dolgokat és maradnak a légies mozdulatok, egy könnyen elsajátítható gyakorlatsor, dinamikus zene és egy olyan „edzés" ami úgy hat a lelkünkre, mint egy édes csokipakolás? Nos akkor elgondolkoznánk igaz?

PortDeBras

portdebras01.jpgA PortDeBras a tánc, a balett, az erõ valamint a hajlékonyság ötvözete egy kondícionáló tréning keretében. Nemes elõdjétõl -a balettõl- azonban sem a fájdalmas könnyeket, sem a nyakatekert mozdulatokat nem örökölte (no meg a mulatságosan ható tütüt és feszülõs nadrágocskákat sem). Jól követhetõ, ügyesen megtanulható mozdulatsorral dolgozik, amelyek bár légiesek, mégis rém egyszerûek, karcsúsítanak és áldásosan hatnak a tartóizmokra. És bár a balettõl eredeztethetõ, sok mindenben eltér tõle. Abban hasonlít viszont, hogy a látszólag minden erõlködés nélkül történõ ringatózáshoz is komoly izommunka szükséges!

 

A program gyakorlatai testünket folyamatosan tónusban tartják, így már egy testsúlyáthelyezéskor is megdolgoztatja a hasat, gerincmenti izmokat, no meg a lábakat is, tehát mindent amit egy edzés során általában terhelni szeretnénk.

A PortDeBras emellett fejleszti dinamikus egyensúlyunkat, segíti a testkontroll, a ritmusérzék kialakulását. A gyakorlatok átmozgatják az egész testet, a csípõt, karokat, vállakat, nyújtják a gerincet és segítségünkre lesznek a normál testtartás kialakításában, visszaállításában. A folyamatos mozgásnak köszönhetõen az energia áramlása megszakítás nélküli, a mozdulatok elegánsak, kontrolláltak (legalábbis azok lesznek idõvel és sok gyakorlással) és persze biztonságosak.

Az edzés légiessége a „hattyú halálához" hasonlatos, mégis ebben a formációban izzasztó, izomzsibbasztó munkát feltételez, de jutalomként a vékony, filigrán balett táncosokéhoz hasonlatos szépen definiált, szálkás testet ígér a PortDeBras, ez az édes csokipakolás!