Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

István: A teljes igazság I.rész

A cikk megjelenési deje: 2008.02.18. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

istvan.jpgBüszkék vagyunk Istvánra, aki alig egy hete nagy fölénnyel megnyerte a TV2 Nagy Fogyás címû mûsorának versenyét!

Fájdalmas szembesülni azzal, hogy István a hihetetlen teljesítménye után nem örülhet felhõtlenül a gyõzelmének, mert különbözõ találgatások, vádaskodások kaptak szárnyra vele kapcsolatban. Íme, István teljes története...

 

Majdnem egy hét telt el a Nagy fogyás döntõ óta. Hogy érzed magad? Hogyan telt számodra ez a néhány nap?
Köszönöm szépen, remekül vagyok, próbálok hozzászokni az új fizimiskámhoz, de azt hiszem, jó úton haladok. A döntõ után sokkal kevesebbet edzettem, próbáltam kipihenni magam, kezdek visszaszokni a régi kerékvágásba.

 

Sok támadás ért téged az után, hogy megnyerted a versenyt, azzal vádoltak, hogy vízhajtók segítettek gyõzelemre. Mi igaz ebben a követhetetlen média káoszban?
Kezdeném a legelején. Néhány évvel ezelõtt abbahagytam az aktív mozgást, nagyon elhanyagoltam magam. Sok plussz kilót felszedtem magamra, de az egészségem mindig rendben volt. Például a Balaton-átúszásnál mindenki csodálkozott, hogy egy ilyen túlsúlyos embernek hogy lehet, hogy nem magas a vérnyomása. Pedig tényleg nem voltak ilyesfajta problémáim. Aztán két évvel ezelõtt a súlyom 180 kiló fölé ment, ekkor az orvosom mondta, hogy el kell, hogy kezdjek vérnyomáscsökkentõt - és hozzá vízhajtót, mivel ez a kettõ együtt jár - szedni. Azért adnak vízhajtót a vérnyomáscsökkentõ mellé, mert nélküle ödémásodhat a láb. Így 197, 3 kg-osan, vérnyomásbetegséggel kerültem tehát a mûsorba.
Amikor beköltöztünk a Nagy fogyás házba, folytattam ezeknek a szedését, csak akkor már nem a háziorvosom, hanem a Medicover orvosai írták fel nekem.

 

Tehát az egész mûsor alatt vízhajtókat kellett szedned?
Így van. Ezért érdekes, hogy doppingolással vádolnak, hiszen az orvosok írták fel nekem, és már korábban is szednem kellett. Emellett a vízhajtóval csak akkor kerültünk volna elõnybe, ha a végsõ hajrában vettem volna be, csak azért, hogy az utolsó mérlegelés elõtt kihajtsuk a szervezetembõl a vizet, és kevesebbet mutasson a mérleg. Ez azonban nem így történt. Én az egész játék alatt szedtem a gyógyszert, sõt, már a mûsor elõtt is, ahogy a kék csapatból is két játékos.

 

És még most, közel 100 kilósan is szeded õket?
Igen, az orvosok szerint nem kellene hirtelen abba hagynom, szépen fokozatosan kell megválnom tõlük. A végsõ célom az, hogy teljesen gyógyszerek nélkül egészségesen élhessek, szerintem ezt néhány hónap múlva el is tudom érni.

 

Mesélj, hogyan telt a döntõ elõtti utolsó hét? Különféle történeteket lehet hallani titkos elõmérlegelésrõl és hamis mentõsrõl....Hogy is történt mindez?
Az egész sztori 3 héttel ezelõtt kezdõdött, amikor találkoztam Edinával és Péterrel egy fotózáson. Péter aggasztóan nézett ki, nagyon megviseltnek tûnt. Ezidõtájt jelent meg Kinga nyilatkozata is, hogy aggódik Péterért. Elkezdtünk beszélgetni a döntõrõl és abban egyeztünk meg, hogy a mérlegelés elõtti nap közösen, egymás elõtt lemérjük magunkat. Ezt arra az esetre találtuk ki, ha egyikõnk behozhatatlan elõnyre tenne szert, akkor a többiek ne szakadjanak meg hiába. Emellett nem tudtuk, hogy a végsõ mérlegelésen lesz-e közjegyzõ, így az ezzel kapcsolatos félreértések miatt is biztosnak találtuk, hogy a saját szemünkkel látjuk a másik súlyát. Azt is megbeszéltük, hogy errõl nem szólunk senkinek, még az edzõknek sem. Ez amolyan véd- és dacszövetség volt hármunk között...

 

 

folyt.köv.