Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Elindult a Béres Alexandra Súlykontroll Program!

A cikk megjelenési deje: 2007.03.07. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

sajtotaj13 copy_5.jpgProgramindító sajtótájékoztatót tartottunk az Alexandra Könyvesbolt Károly krt-i boltjában, ma délelõtt 10 órakor. A megjelentek megismerhették Béres Alexandra Súlykontroll életmód programját és ugyanilyen címû, most megjelent könyvét, valamint a program megszületésének szakmai hátterét...

Tavaszias idõben, verõfényes napsütésben - várakozásainkat is meghaladó számban - jelentek meg a sajtó érdeklõdõ képviselõi ma délelõtti sajtótájékoztatónkon. A könyvesbolt egzotikus tetõteraszára ellátogatók egy-egy példányt kaptak a ma megjelent könyvbõl, találkozhattak az anyag összeállításában résztvevõ szakmai "csapattal" és megismerhették a szakmai szervezetek véleményét az új életmód programról.

 

sajtotaj04 copy.jpgA sajtótájékoztató elõadói voltak (balról jobbra):

- Antal Emese, Elnök - Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

- Dr. Martos Éva, Fõigazgató - Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet
- Kubányi Jolán, alelnök - MESZK

- Béres Alexandra

 

Sajtóközlemény
2007.március 07.

A csoda, te magad vagy!
Interjú Béres Alexandrával, a Súlykontroll Program megalapítójával

Béres Alexandra lépten-nyomon meglepi az embert. Tizenegy évvel ezelõtt, 1996-ban a fitnesz sport fellegvárában, az USA-ban világbajnokként állt a dobogó legfelsõ fokán. De nem érte be ennyivel. Azóta már-már hivatásos életmód formálóként, gyerekektõl a nyugdíjasokig, mindenkit megtornáztat. Eredményei önmagukért beszélnek. A mozgással, egészséges táplálkozással kapcsolatos tapasztalatai - hosszú évek munkája után - most egy új, minõségi változást ígérõ programban, a Béres Alexandra Súlykontroll Programban összegzõdnek.


sajtotaj08 copy.jpgAlexandra mindig meglep.
Több oka is van, elmesélem.
Elõször is az, hogy figyel az emberre. Figyel a kérdésekre, nem vág a szavadba. Kedves mosollyal képes végighallgatni a számára legvadabb kérdést is - talán, mert érdekli a másik. Ritka adomány ez manapság.
Másodszor pedig, meglep örök frissességével, szinte kizökkenthetetlen nyugalmával. Amikor egy éjszakába nyúló, szakmai kérdésekkel jócskán megfûszerezett, több órás megbeszélés után - hajnali egykor - megkérdezem, hogy bírja, csak ennyit mond, jól. Van még néhány elintézetlen e-mailem, és vacsorázni is fogunk a férjemmel, csak eztán jöhet a pihenés, teszi még hozzá, hogy teljesen összezavarjon.
Harmadszor pedig azzal lep meg leginkább, amilyen valójában. Õszinte embernek ismerem, kitartó sportolónak, reformernek, állandóan az újdonságot keresõ szakembernek. És még okos, józan üzletasszonynak is, lelkes curlingezõnek, aki csapattársaival ma már Európabajnokságokon vesz részt. Mindehhez pedig szerény, jól tudom, majd a fenti jelzõkért is meg kell küzdenem vele, mert szíve szerint kihúzatná õket.
Negyedszer, pedig azzal lep meg, hogy milyen kitartóan képes egy ügyért harcolni. Harcolni, mondom, miközben tudom, hogy csupán szelíd fegyverekkel teszi mindezt. Az ügyért, ami nem más, mint az egészségünk. Így többes számban. Alexandra vállalt programja ugyanis, valamennyiünk egészsége. És most itt van ez a Súlykontroll Program. Mindaz a tudás megtalálható benne, amit Alexandra tizenéves kora óta „gyûjtöget". Lépésrõl lépésre, edzésrõl edzésre, fogyókúráról újabb diétára váltva. Ezért aztán már látatlanban elfogult vagyok ezzel a módszerrel kapcsolatban. De mint mindig, most is meglep. Mert a program elsõ olvasatra picit nehéznek látszik, odafigyelést igényel.

sajtotaj10 copy.jpg- Mit gondolsz, hogy lesz képes egy átlagember - aki utoljára mondjuk középiskolás korában mozgott és saját felfogása szerint eddig normálisan táplálkozott - most elsajátítani a Súlykontroll Program alapjait?
- Mint minden új módszert, ezt is tanulni kell. De kis odafigyeléssel, könnyen megtanulható. A Súlykontroll Program szakaszai egymásra épülnek, minden szakaszban adott, hogy a célodnak megfelelõen, éppen mennyit ehetsz. Sok segítséget adunk ahhoz, hogyha valaki, aki a tudatos és egészséges életmód mellett dönt, és persze fogyni szeretne, könnyen tudjon haladni a programmal.
De azt is tudom, millióan akadnak, akik már oly sok mindent kipróbáltak. Kipróbálták a sikerdiétákat, a még sikeresebb diétákat, együtt fogytak a sztárokkal, két napig, húsz napig, kilencven napig, majd azt tapasztalták, hogy némi lazítás után, mindent visszaszedtek, sõt, talán egy kicsivel többet is, mint amennyivel elkezdték a diétát.
- Nekik ígérsz most csodamódszert?
- Nem. Azoknak ígérek bármit is, akik velem tartanak. Azoknak, akik tényleg készen állnak a változásra, akik tudják, hogy minden változásnak ára van. És szó sincs semmiféle csodamódszerrõl. Nem szeretnék ugyanis olyan alapokra építkezni, amelyek gyors, úgymond csillogó sikert ígérnek, ellenben nem mûködnek. A Súlykontroll Program azért is más, mert megmutatja, milyen érték az ember. Hogy a csodát önmagunkban kell keresni, innen már könnyû a gyõzelem!
- Eleinte minden fogyókúrás módszer sikerrel kecsegtet. Mivel tudsz arról meggyõzni, hogy a Súlykontroll Program tényleg hatni fog?
- Kezdjük talán azzal, ami a legfontosabb érték kellene, hogy legyen: az egészségünkkel. A WHO néhány évvel ezelõtt betegségnek nyilvánította az elhízást. Magyarországon pedig a felnõtt lakosság fele túlsúlyos, jelentõs részük elhízott. Sorolhatnék még más riasztó statisztikai adatokat, a túlsúly és a helytelen táplálkozás okozta szív- és érrendszeri betegségekrõl, de ezt hiszem, mindannyian tudjuk, nagyon keveset foglalkozunk saját magunkkal, legfõképpen pedig az egészségünkkel. A magyar lakosság egészségi állapotát vizsgáló reprezentatív felmérésekkel pedig sajnos igazolva látom, hogy szükség van egy ilyen programra. Eljött az ideje, hogy egy átfogó életmódprogrammal, a saját eszközeimmel segíteni tudjak. Hosszú ideig tartott, amíg összeállt a legmodernebb alapokon nyugvó, egyéni igényekre építkezõ Súlykontroll Program. Az ötlet az enyém, a program jelentõs része is, de hogy programról beszélhetünk, persze nem csak nekem köszönhetõ. Kis csapatommal, Varga Anna dietetikussal, Lukács Liza pszichológussal, Szabó Bea újságíróval, és a férjemmel, Barna Krisztiánnal jutottunk el odáig, hogy a programot apró elemeire szedve, újra építettük azt könyv formájában is. Szinte, mint egy kirakós játékot. Mindenki megoldotta a saját feladatát, de csak egyben nyerte el végsõ formáját.
sajtotaj17 copy.jpg- Rendben, de mitõl fog hatni? Mi benne az egyedi?
- A legtöbb fogyókúrás program, te is tapasztalhatod, általában beszél arról, hogy mennyit, kellene fogyni. A Súlykontroll Program, a többi programhoz képest abban is egyedi, hogy neked, személy szerint mondja meg, mi az ideális súlyod. Azaz, hogy mennyit kellene fogynod. Sõt, nagyobb szabadságot nyújt, te magad állíthatod össze az étrended - kedved és ízlésed szerint. Mi abban segítünk, hogyan tedd ezt, a Súlykontroll Indexek és a javasolt adagmennyiségek mutatják az utat. Idõnként megengedhetsz magadnak olyan fogásokat is, amelyet a legtöbb fogyókúra megtilt, ha pedig az útmutatásaink ellenére elcsábultál, lehetõség van a kompenzációra. Nem kell koplalnod a diéta alatt, de nem kell az ételek energiatartalmával sem foglalkoznod, hiszen a Súlykontroll Index kialakításánál ezt is figyelembe vettük.
- Mit vesz ehhez alapul?
- Többféle számítással juthatsz el a végeredményig. A lényeg, hogy valamennyi kapott érték, kifejezetten a te szervezeted mûködését jelzi. Hogy például mennyi az alap anyagcseréd és a testtömegindexed. De figyelembe veszi a nemiséget is, hiszen mást jelent egy robosztus felépítésû férfi számára a fogyás, és mást egy idõsebb hölgy számára, hogy csak egy példát említsek.
- Hosszútávú eredményt ígérsz. Ez lenne akkor az örök karcsúság receptje?
- A helyes, egészséges életmód receptje mozgásprogrammal. Így pontos a meghatározás. Valóban hosszútávú fogyás lesz az eredmény, ha valaki követi a program leírását. És van még egy jó hírem.
- Lehet például édességet enni...
- Lehet bizony - csak mértékkel. S ha néha letérnél az útról, akkor sincs semmi veszve, kompenzációval folytathatod a fogyókúrát.
- Milyen ételféleségek fogyaszthatók? Csatlakoztak-e élelmiszergyártók a programodhoz?
- Mindent lehet enni, de tudni kell, hogy a súlycsökkentés szakaszaiban más- és más mértékben, némelyikrõl, viszonylag rövid ideig, de le kell mondani. Könyvemben minden olyan útmutató megtalálható, ami alapján viszonylag egyszerûen tud a fogyókúrázó saját ízlésének megfelelõ menüt összeállítani. De segítünk ebben is, például a könyvben található heti menüsorral.

sajtotaj01 copy.jpg sajtotaj02 copy.jpg

sajtotaj11 copy.jpg sajtotaj14 copy.jpg

sajtotaj15 copy.jpg sajtotaj20 copy.jpg

sajtotaj05 copy.jpg sajtotaj12 copy.jpg