Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Az összes Súlykontroll Index a honlapon!

A cikk megjelenési deje: 2008.03.13. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

index20_1.jpgMenüpontunkban megtalálhatod a különbözõ ételek Súlykontroll indexét, illetve a nõk és férfiak számára ajánlott adagokat! Ezentúl itt elérheted a teljes Súlykontroll Index listát, amit eddig csak a könyvben olvashattál!

 

 

A Súlykontroll Index egy olyan szám, amely segítséget fog nyújtani neked mind a fogyókúrában, mind a súlyod megtartásában. A Súlykontroll Index kialakításának alapja az élelmiszerek glikémiás indexe*, energia-, szénhidrát- és zsiradéktartalma volt. Ezek alapján lettek besorolva az élelmiszerek 1-100-ig. 1-30 között alacsony, 31-60 között közepes, 60 felett pedig magas súlykontroll indexû élelmiszerrõl beszélhetünk.
Hogy melyik a jó nekünk? Minél kisebb az adott élelmiszer mellett feltüntetett Súlykontroll Index, annál inkább fogyaszthatjuk, és fordítva.

* = A glikémiás index az egyes élelmiszerek elfogyasztása után 2-3 órával a glükózhoz (szõlõcukorhoz), viszonyított vércukorszint emelõ hatását mutatja meg százalékos arányban.


A Súlykontroll Index megmutatja, melyik élelmiszertõl mit várhatsz, de önmagában nem segít abban, hogy mibõl mennyit egyél. Ezért Alexandra segítségül azt is pontosan meghatározta, hogy mit is jelent egy-egy (legfeljebb elfogyasztható) adag, ha fogyni szeretnél. Az adag meghatározás mellett az is javasolja, hogy egy-egy élelmiszerbõl lehetõség szerint egy nap csak egy, legfeljebb két alkalommal fogyassz.