Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Autentikus japán ízek a Fujiból

A cikk megjelenési deje: 2011.04.21. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
hotate-cikk1.jpgSzandi egyik kedvenc étele a Hotate, magyarul Szent Jakab kagyló vagy fésû kagyló. Ezt a fehér húsú kagylót nevezik a kagylók királynõjének. Nem hiába, hiszen textúrája, íze és kagylókhoz mérten nagy mérete megkülönbözteti a többitõl.
 
Kivételesen most nem egy receptet osztunk meg, hanem arról írunk, hogy hol lehet többek között ezt a különlegességet is megkóstolni.
 

Amikor elsõként Budapesten megnyitotta kapuit a Fuji japán tulajdonú étterem, még különös gasztronómiai kalandnak számított eltölteni ott egy vacsorát. Azóta húsz év telt el. Változott a helyszín, a belvárosból Budára költöztek, a hagyományos pirosfehér hangulatot felváltotta egy jellegzetes barna és világos mokka terítõs enteriõr, de az önmagukkal szemben eredetileg megfogalmazott igényességben ugyanazok maradtak: a vendégeknek minõségi alapanyagokból a legautentikusabb ételeket feltálalni.
 
A Fuji ilyenformán ma is hamisítatlan japán étterem, az eredeti japán konyhamûvészet hagyományait követik, ahol köztudottan nagy hangsúlyt fektetnek az étkezési kultúrára.
 
fuju-cikk7.jpgAz alapanyagok meghatározó többsége bio minõsítésû, csak pi vízbõl fõznek. A zöldségek magyar és osztrák biogazdaságokból kerülnek a konyhára, a csirke szintén hazai háztáji bio, de készül itt fogás a jellegzetes vargyu(KOBE) marha húsából is. A halak, a tengeri csemegék norvég, dán, francia partokról származnak,melyek hetente két alkalommal frissen kerülnek be de Japánból érkezik az több száraz alapanyag. Ebbõl a válogatott minõségû, mindig friss árúból Miyazaki Emiko japán séf, - aki köztudottan nagyon ügyes zöldségszobrász - bámulatos gyorsasággal és kreativitással varázsolja a vendégek asztalára a fogásokat.
 
A gasztronómiai élvezeteket fokozza, az asztalokba beépített fõzõlap, mely lehetõséget ad a vendég számára, hogy maga is részese legyen a fogás elkészítésének. A látványkonyha elemek, a TEPPANYAKI vaslap, és a ROBATAYAKI lávakõ, valamint a SUSHU pult még élvezetesebbé és élménydúsabbá varázsolja az itt töltött idõt.
 
Az éttermi rész mellett négy tradicionális TATAMI szoba várja azokat társaságokat, amelyek elszigeteltségre vágynak. Itt a földbe süllyesztett asztalok mellett kényelmesen étkezhetnek 20-30 fõs társaságok, de ezekben a helyiségekben az ennél kisebb létszámú (akár 2 fõ is) csoportok, családi, baráti társaságok is szeparálhatók.
 
fuji-cikk-4.JPGA Fuji történetének eddigi húsz esztendejében mindig magas minõséget képviselt. Bár megnyitása óta a magyarok körében is egyre népszerûbb a japán, vagy az arra hajazó konyha, a SUSHI fogyasztás divatja virágkorát éli. Mégis kevesen tudják, hogy a japán konyha nem csak SUSHI-ból áll, és a valódi japán gasztronómiától nagyon-nagyon messze állnak azok a mostanság felkapott helyek, ahol olcsón mérik ezeket a halfélékkel, zöldségekkel díszített rizses falatkákat. A japán konyha több évezredes hagyománya ugyanis a minõség, a legkiválóbb alapanyagokból a legjobb étel készítése, ami nem olcsó mulatság, de az eredmény önmagért beszél.
 
A minõségre törekvés az étterem számára meghozta az elismerést. Ma a Fujiban étkezik, aki rajongója a japán konyhának és autentikus falatokra vágyik, aki csak kipróbálná, de a legjobbat szeretné kapni és az is, aki igazi kulináris élménnyel szeretne gazdagodni.
 
fuji-bestoflogo_hun.jpgA szakma és a nagyközönség elismerése sem maradt el. A Fuji 2006 után 2010-ben is elnyerte a Best of Budapest díjat, 2010-ben beválasztották a legjobb 50 hazai étterem közé. A Budapesti Japán Nagykövetség hivatalos beszállítói és õket hívják, olyan társadalmi, céges eseményekre is, ahol a házigazda nagy hangsúlyt fektet vendégei elégedettségére.
 
 
 
Forrás: Gácsi Lilla írása - mood magazin