Kérdés:

A zabpehelyliszttel kapcsolatban szeretnék segitséget kérni. Van pár süteményes recept könyvem, de azokban sima lisztet ir, és szeretném áthelyetesiteni a zabpehelylisztel. Az arányok ugyan azok maradnak mint a sima lisztnél? Ugye a cukrot könnyû édesitõszerre, de ugy vettem észre hogy a zabpehelyliszt töményebb és mintha nem kellenne például fözelékekbe se annyi, mint a simából.

Válasz:

Ez sajnos az étel típusától is függ, és ki kell tapasztalni.

Azt tudom saját tapasztalatból, hogy ha süteményt készítek (gofri, muffin) akkor ugyanannyi zablisztet teszek bele, mint amennyit a fehérlisztbõl ír a recept, és mindig rendben volt eddig a végeredmény. :) Bár az is igaz, hogy pl. ha sütõpor kell a recepthez, akkor az elõírtnak a dupla mennyiségét tettem bele, mert nehezebbnek tûnt a zabliszt.

Remélem ezzel is segítettem valamelyest. Ha bármiben tudok még segíteni, írj!