Kérdés:

Kedves Anna! Még karácsony elõtt írtam Neked, de úgy látszik megint a számitógép ördöge játszott velem és nem jutott el hozzád a levelem. A kérésed az volt írjam le mit tartalmaz a brynza: Juhgomolya: min. 51%, pasztörözött tejbõl készült tehén gomolya max.: 49, étkezési só max.:3%. Zsírtartalom szárazanyagban: min. 44% (m/m), 10 dkg brynzában 1328 kJ, Fehérje: 20,9 g, Szénhidrát: 0,06g, Zsír: 23g. Kenhetõ, félzsíros ömlesztett sajtkrém. Zsírtartalom legalább 8,0% m/m. Összetevõk: sajtok,víz,savópor, vaj, módositott keményitõ, emulgáló sók, étkezési só. Még 1 kérdés a Lidl-be találtam Wasa kenyérhez hasonló ropogós kenyeret.Ropogós rozskenyér szezámmaggal Összetétel: teljes kiörlésû rozsliszt, szezámmag(10%), étkezési só. 100g-ban: Fehérje: 11,5g Szénhidrát:58,4g ebbõl cukor: 3,4g Zsír: 6,4g ebbõl telitett zsír: 1,0g élelmi rost: 15,7g nátrium: 0,5g energia tartalom 1425 kJ, (337 kcal) Ropogós kenyér teljes kiõrlésû rozsból és fölözött tejbõl Összetevõk: teljes kiõrlésû rozsliszt, sovány tejpor,(5%), étkezési só. Fehérje: 11,4g. szénhidrát: 64,0g ebbõl cukor 4,3g zsír 1,6g ebbõl telített zsír: 0,3g élelmi rost: 15,0g nátrium:0,5g energia tartalom: 1341kJ (316 kcal). Válaszodat elõre is köszönöm, további szép napot Csilla

Válasz:

Kedves Csilla!

Valóban nem kaptam meg a leveled, most direkt átnéztem az összes kapott, de még meg nem válaszolt levelet, és nem volt közte. Elnézést kérek, lehet, hogy a mi admin rendszerünkben van a hiba, mert már nem elõször fordul elõ. Utánanézetek, remélem a többi leveled már meg fogom kapni.

És akkor a válasz:

Brynza: nem gondoltam volna, hogy ilyen jó összetételû, a második szakaszban bátran fogyasztható a megadott sajtokra/túrókra vonatkozó adagajánlások betartásával.

Kenhetõ, ömleszett, félzsíros sajt: ez nem ajánlom, csak a harmadik szakaszban, bár a zsírtartalma megfelelõ lehetne, de az összetétele sajnos nem a legjobb. A vajnak és a módosított keményítõnek nincs helye egy sajtban, legalábbis a súlykontroll módszer szerint.

Ropogós rozskenyér szezámmaggal: ezzel nyugodtan helyettesítheted a wasa-t.

Ropogós kenyér teljes kiõrlésû rozsból és fölözött tejbõl: ezzel is, még jobb is a kevesebb zsírtartalmának köszönhetõen.

Még egyszer elnézést a késõi válaszért, és akkor így utólag: Boldog Új Évet Kívánok!

Üdvözlettel,

Varga Anna