Kérdés:

Kedves Anna,

Szeretném a tanácsodat, javaslatodat kérni vaj, margarin helyettesítésére süteményekben.
A családot már átszoktattam, hogy semmi finom liszt és cukor nem lehet az édességben, ha már szeretnek nekem külön csinálni. Sajnos a piskóta, pite jellegû édességekbe margarin vagy vaj mindenképpen kerül, így gondolom ez már csak 3. szakaszos étel lehet. Kérlek ezt is erõsítsd meg, jól gondolom-e.

Mivel lehetne kiváltani vajat/margarint, hogy 2. szakaszossá váljon az édesség, mégse legyen gond az állaga és elkészítése?

Válaszodat elõre is köszönöm,
Nagy Ágnes

 

Válasz:

Kedves Ágnes!
A piskótánál könnyebb megoldani, mert a tésztához nem kell margarin, csak a hozzá készülõ krémhez. A krémeket el lehet úgy is készíteni, hogy egy picit hígabb punding alapú legyen, és akkor máris nem kell hozzá margarin. Egyesek szerint (pedig férfi kritikusom volt) még finomabb is lett a krém úgy, hogy kihagytam a margarint.  De ennek ellenére gyakorlati tanácsot akkor tudnék adni, ha ismerném a konkrét receptedet, és annak alapján próbálnám elmondani, hogy mit-hogyan válts ki.
Üdvözlettel,
Varga Anna