Kérdés:

A zabkását már az egész családom imádja, de több olyan is van, amit szívesen fogyasztanának. Ilyen pl. a "kókuszhab, joghurtos málnahab". Ezek elkészítéséhez nagyon szeretnék segítséget kérni!

Válasz:

Küldök egy tisztán joghurtos, és egy tejszínes-joghurtos változtatot is - 1 adagra, család esetén fel kell szorozni :)

Joghurtos gyümölcshab

hozzávalók:

mirelit vagy idényben friss gyümölcs 60 g
joghurt 30 g
zselatin 0,15 g
édesítõszer

elkészítés:

A zselatint kevés vízzel kikeverjük, és a joghurthoz adagoljuk az édesítõszerrel együtt. Közben a gyümölcsöt alaposan lecsepegtetjük, és ezután adjuk a joghurthoz, majd hûtõben hagyjuk össze dermedni.

 

A tejszínes változat annyiban tér el, hogy a joghurt 30 ml helyett 15 ml, és 15 ml cukormentes tejszínnel egészítjük ki. Gyümölcsöt és tejszínt attól függõen használhatunk, hogy a súlykontroll elsõ vagy második szakasza szerint étkezünk. Pl. a legszigorúbb szakaszban is lehet joghurtos meggyhabot, a második szakaszba pedig pl. tejszínes-joghurtos mangóhab is belefér.