Kérdés:

Szia! Tegnap kipróbáltam zabpehelylisztes palacsintát és nagyon finom volt:) Remélem hogy beilleszthetõ a második szakaszba, mert többet is ettem belõle! :) Így csináltam: 1 tojást elkevertem 1.5 dl tejjel, fél dl ásványvízzel, hozzáadtam 5 púpos ek. lisztet, 1 ek. zabkorpát és egy kevés édesítõszert. Ma pedig kipróbáltam a piskótát is (5ek. zabpehely liszt, 4 tojás, 1 csomag sütõpor, édesítõszer és 2-3 ek. kókusz reszelék). Annyira tényleg nem jött fel mint a normális piskóta, de ízre nagyon finom. A kókusz miatt nem lehet annyira érezni a zabpehelylisztet. Még arra lennék kíváncsi, hogyha durum lisztbõl sütök bele fér-e a második szakaszba? És diabetikus csokit lehet-e enni? Vagy olyan csokit ami édesítõszerrel készült? Elõre is köszönöm: Anna

Válasz:

Kedves Anna!

Ez a leírt mennyiség mekkora adag piskótára elegendõ? Nagyon jól hangzik, köszönöm a visszajelzést! :)

Igen, a durumliszt is belefér a második szakaszba, de a zabliszt jobb, ha a kettõ közül kell választanod.

A diabetikus csoki sajnos csapda! Rengeteg olyan diab.csoki van, ami elsõsorban fruktózzal (nagy mennyiségben) édesítenek, aminek szinte ugyanannyi a kalóriatartalma, mint a normál cukornak - így a diab.csoki ugyan jobb glikémiás index-szel rendelkezik, de a kalóriatartalma ugyanannyi, mint a cukorral készült csokinak. Ezért olyan diab vagy fogyókúrás csokit válassz, amit nem fruktózzal édesítenek, hanem pl. maltit-tal, aszpartammal. Ilyen nem túl sok van, és a többi diab csokihoz képest arany árban van, de egyszer-egyszer ha "muszáj" csokit enned, inkább ezt válaszd. Ilyen pl. a Canderel ét és tejcsokoládé, de épp ma reggel voltam a Nyugati pályaudvari Kaiser'sban, és ott egy teljesen más márkájú, hasonlóan jó összetételû csokit is láttam a diab polcon. Sajnos a nevére nem emlékszem, de még a Canderelnél is drágább volt... :(

Üdvözlettel,

Varga Anna