Kérdés:

Szia! Elõe is elnézést kérek,ha a levelemet most másodjára küldöm el,csak megszoktam a gyors válaszkapást,ezért felmerült bennem,h hiba történhetett a továbbításban:P Szóval a múltkoriban a csicsókáról érdeklõdtem,2-es szakaszban fogyasztható-e olyan süti,amit azzal édesítettek? Elõre is köszi és bocsi,ha csak türelmetlenkedésrõl van szó!:)

Válasz:

Kedves Zsanett!

A csicsóka összetétele alapján második szakaszban mértékkel használható (rost tartalmánál és szénhidrát tartalmánál fogva). Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, fõzhetünk belõle szószokat, kifacsart levébõl kitûnõ turmixital készíthetõ. Ha találtál csicsóka alapú édesítõt, azt is használhatod, hiszen nagyrészt fruktóz tartalmú. Viszont vigyázz a mennyiségével, mert a fruktóz (bár jobb a vércukorszintre gyakorolt hatása) majdnem ugyanannyi energiát tartalmaz, mint a cukor.

Üdvözlettel,

Varga Anna