Vissza

Szarvassült gombákkal, sült almakarikákkal

HOZZÁVALÓK
alma 250 g
szarvashús 120 g
csiperke 30 g
laskagomba 30 g
vöröshagyma 15 g
vörösbor 10 g
olaj 4 g
fokhagyma 2 g
só - ízlés szerint
õrölt fehérbors - ízlés szerint
édesítõszer - ízlés szerint
fahéj - ízlés szerint
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva:
energia: 307 kcal
fehérje: 29,4 g
szénhidrát: 22,9 g
zsír: 9,5 g
ELKÉSZÍTÉS
Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõket tartalmaz!
Elkészítés: A szarvashúst megtisztítjuk, és sóval, fokhagymával, darabolt vöröshagymával és kevés olajjal tepsibe helyezzük, és lassan pároljuk, sütjük. Ha elkezdett puhulni locsolgassuk meg a vörösborral, hogy az ízét átvegye. Fontos tudni, hogy ha korán kerül rá a vörösbor, a készétel ízében nem lesz jellegzetesen élvezhetõ. Amíg a husi süldögél, feldaraboljuk a gombákat és kevés olajon a fehér borssal roppanósra pároljuk. Ha a szarvas megsült, a visszamaradó, sûrû levét rászûrjük a gombára és összeforraljuk, majd tálalásnál a szeletelt húsra adagoljuk. A megmosott almák közepét almacsumázóval kivájjuk és keresztben, hogy minden karika közepében lyuk legyen, felkarikázzuk kb. 1 cm-es szeletekbe. Tepsibe sorolva forró sütõben 6-7 perc alatt megsütjük és még melegen édesítõszerrel kevert õrölt fahéjjal megszórjuk.