Vissza

Rakott padlizsán szárnyas hússal

HOZZÁVALÓK
.padlizsán 250 g
.pulykahús 100 g
.zabpehely 40 g
.joghurt 50 g
.köményes sajt 20 g
.vöröshagyma 5 g
.olívaolaj 4 g
.só
.fokhagyma
.feketebors
.petrezselyem zöld
.ételízesítõ
.fûszerpaprika
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A karikázott padlizsánt sóval, ételízesítõvel roppanósra pároljuk. Közben az olívaolajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fûszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára fõzzük. Ha elkészült, összekeverjük, a zabpehellyel. A sütõ tepsit vékonyan kiolajozzuk és alulra egy réteg párolt padlizsánt teszünk, majd a húsos, zabpelyhes töltelék és újra a padlizsán következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütõben szép pirosra sütjük.