Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Új mozgástrendek - SPIRALS

A cikk megjelenési deje: 2009.09.29. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
beneevi.JPGA Spirals egy teljesen új program Magyarországon, de külföldön már nagy népszerûségnek örvend. Itthon ezentúl a GildaMax II. teremben is kipróbálhatod Bene Évi vezetésével.

 

 

A Spirals egy inspiráló zenére és Pilates alapokra épülõ koreografált óra, dinamikus nyújtásokkal ötvözve. A mozdulatsor könnyen követhetõ. Mindenkinek ajánlott, aki már egy picit is belekóstolt a Pilates világába, tisztában van az alapelvekkel és dinamikusabb, táncos elemekkel átszõtt mozgásra vágyik.

A program alapja a dinamikus és a PNF nyújtás. A PNF(proprioceptiv neuromuscular facilitation) egy technika, ami a passzív és izometrikus nyújtást alkalmazza, hogy minél nagyobb statikus hajlékonyságot lehessen elérni. Biztonságos, rehabilitációban is alkalmazzák. Mindezzel a nyújtás fontosságára akarta felhívni a figyelmet. Sok edzõ tapasztalja, hogy egy kemény óra után a nyújtásról elmennek az emberek, ami ártalmas. A spirals órán minden izmot megnyújtanak, de egy teljesen új formában. Hasonlít egy táncos tréningre, de egyszerûsége, a mozdulatok ismétlõdése miatt könnyen követhetõ és élvezhetõ.