Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Szendvics ötletek

A cikk megjelenési deje: 2012.10.04. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szendvics_3.jpgAugusztus végén adtam pár ötletet, hogy dobhatjuk fel a klasszikus szendvicseket. Most ezt folytatom. Sokan kérték, hogy foglalkozzunk még a témával, mert szívesen változtatnának a klasszikus vaj+ felvágott összeállításon. Remélem, találnak pár egyszerû, könnyen megvalósítható, szimpatikus ötletet a receptek között!

 

Spenótos kenyér

 

Ezt a finomságot azoknak is ajánlom kipróbálásra, akik a spenótfõzelékért nem igazán rajonganak. Még az is lehet, hogy ilyen formában megbarátkoznak ezzel a zöldséggel.

 

Hozzávalók 2 fõre:

 

1 ek. olívaolaj
50 dkg megmosott, friss leveles spenót
2 gerezd vékonyan felszeletelt fokhagyma
1 citrom leve
2 ek. fenyõmag
2 szelet teljes kiõrlésû lisztbõl készült kenyér

Elkészíthetõ spenótkrémbõl is, de sokkal finomabb friss levélbõl.

 

Elkészítés:
Teflon serpenyõben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a fokhagymát, és 5 percig kevergessük. Vigyázzunk, hogy ne piruljon, égjen meg a hagyma!
Egy fazékban pároljuk meg a spenótleveleket, hagyjuk picit kihûlni, majd keverjük hozzá a fokhagymát és az olajat is csorgassuk hozzá. A fenyõmagot és a citromnak a levét (ízlés szerinti mennyiségben) is adjuk hozzá. Keverjük össze, és már kenhetjük is a kenyérre.

 


Lecsókrém

 

Készítsük el klasszikus módon a lecsót tojás nélkül, majd turmixgépben turmixoljuk össze. Nagyon finom, ráadásul, ha vacsorára lecsót készítettünk, és maradt, akkor ilyen formában fel tudjuk használni a reggelinkhez.

 


Zabpelyhes pástétom


Zabpelyhet bármelyik krémbe keverhetünk, nem lesz tõle szörnyû ízük, higgyétek el! :)
De most egy egészen különleges receptet mutatnék be, ami igazán ráadásul nagyon egészséges.

 

Hozzávalók 2 fõre:

 

5 dkg zabpehely
10 g sajt
5 g vaj
Fél dl natúr joghurt
Negyed fej vöröshagyma
Mustár

bors


Elkészítés:

A zabpelyhet kissé megpirítjuk egy serpenyõben, vagy sütõben, majd elkeverjük a lereszelt hagymával és a natúr joghurttal.
A sajtot összekeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízlés szerint fûszerezzük. Még pikánsabb lesz, ha füstölt sajtot használunk. Ilyenkor a sót teljesen hagyjuk ki.


Aszalt szilvás májkrém

 

Ezt elsõsorban azoknak javaslom, aki vérszegénységben szenvednek, mert minkét fõ alapanyag segít a vérszegénység leküzdésében. Ráadásul az aszalt szilva segíti az emésztést, ezért azoknak nagyon ajánlott, aki hajlamosak a székrekedésre.

 

Hozzávalók:

 

1 fej vöröshagyma
350 g csirkemáj
1 ek. olíva olaj
100 g aszalt szilva (puha!)
4 ek. száraz fehérbor
Kávéskanálnyi színes bors
150 ml zsírszegény tejszín
Kevés chili ízlés szerint
Provance-i fûszerkeverék

 

Elkészítés:

Ez a recept talán picit bonyolultabb, mint a többi, de igazán különleges, ezért nem csak saját magunk kényeztetésére javaslom, de akár vendégségbe is elkészíthetõ kis falatkákra kenve, aszalt szilvával díszítve, rukkolával tálalva

 

Felaprítjuk a hagymát, majd megdinszteljük az olajon. Rátesszük a megmosott, szívtõl elválasztott csirkemájat. Megfûszerezzük, de nem sózzuk. Ha már nem véres, akkor hozzáadjuk a bort, és felforraljuk. Állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejszínt, majd 1 perc múlva levesszük a tûzhelyrõl. Pár percig állni hagyjuk, hogy kissé kihûljön, majd turmixgépben krémesre turmixoljuk. Aki szereti a chilit, rakja bele turmixolás elõtt, de tálalhatjuk mellé is.

 


Remélem, ezek is ízleni fognak! Érdemes odafigyelni a változatosságra, mert így a diétához is nagyobb kedvünk lesz. Ezek a receptek kalóriaszegények, és egészségesek, úgyhogy az egészséges étrendünkbe tökéletesen beilleszthetõ.

 

Kovács Judit
dietetikus