Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Személyi edzõ: hasznos dolog, vagy felesleges luxus?

A cikk megjelenési deje: 2013.03.08. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szem134.jpgBiztosan te is kacérkodtál már a gondolattal, hogy személyi edzõhöz fordulj. Ha eddig nem volt bátorságod, vagy lebeszélted magad róla, mert drágának tartottad, segítünk a döntésben. Cikkünk segítségével könnyebben mérlegelhetsz, végig gondolhatod, érdemes-e edzõhöz fordulnod!

szem131.jpgMit csinál egy személyi edzõ?

 

Személyi edzõk minden fitness teremben dolgoznak. Az õ alap feladatuk, hogy segítsenek a vendégeknek. Elmondják,  hogyan mûködnek egyes gépek, és kérés esetén megmutatják a gyakorlatok szabályos végrehajtását is. Saját klienseiken állapotfelmérést végeznek, személyre szabott edzéstervet állítanak össze. A számodra írt gyakorlatsort be is tanítják neked, hiszen a helyes végrehajtás nagyon fontos, és egyénenként eltérõ az is, milyen nagyságú súlyokkal kell dolgoznunk, vagy milyen intenzitással kell a cardio ezdéseket végezni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Edzõd táplálkozási tanácsokkal is ellát, hiszen a jól megválasztott diéta éppen olyan fontos, mint maga  a mozgás!

 

szem136_1.jpgMilyen a jó személyi edzõ?

 

Edzõ bárkibõl lehet, aki sikeres vizsgát tesz, ám a JÓ szakember több dologról is felismerhetõ!

  • Mindenképpen elbeszélget veled, mielõtt edzeni kezdenétek! Részletesen kikérdez, állapotfelmérést végez. Az edzésterved csak így szabható személyre!
  • Amennyiben mozgásszervi problémád van, tud ajánlani neked masszõrt, gyógytornászt, akivel összedolgozva, segíthetnek neked.
  • Nem hanyagolja el a diétás tanácsadást sem, felkészült e téren is.
  • Edzés közben csak rád figyel, nem beszélget másokkal, nem telefonálgat.
  • Részletes feljegyzéseket vezet rólad, és fejlõdésedhez igazítja az edzéstervet!
  • Szakmailag képzett, nem csak a gépeket ismeri, hanem egyéb eszközöket is használ az edzések során.
  • Nem hanyagolja el az edzés utáni nyújtást sem, gyakorlatokat mutat neked, vagy õ maga segít ebben.
  • A jó edzõ empatikus, türlemes, és motivál edzés közben.

 

szem130.jpgDöntöttem! Hol keressek edzõt magamnak?

 

Ha úgy határoztál, segítségre van szükséged, vagy eddigi edzéseidet szeretnéd hatékonyabbá tenni, bátran keress magadnak edzõt! Ha régóta egy terembe jársz edzeni, érdemes érdeklõdnöd a recepciónál, kit ajánlanak, vagy egyszerûen figyeld meg pár napig, melyik edzõ szimpatikus neked. Esetleg beszélgess más vendégekkel, akik edzõhöz járnak, kérd ki bátran a véleményüket! Konzultálj 2-3 szakemberrel, és csak azután dönts egy mellett!

Ha most kezdenél mozogni, akkor is érdemes ismerõseidnél kérdezõsködni, mert a jó edzõknek híre van! De nyugodtan keresgélhetsz az interneten is, hiszen a legtöbb sportoktató rendelkezik saját weblappal, vagy Facebook oldallal. Sok edzõ házhoz is megy, és lehetõség szerint, szabad téren is tart edzést.

 

 

 

 

 

szem135.jpgMikor ajánlott személyi edzõhöz fordulni?

 

Egészségügyi problémák esetén, vagy ha nagy túlsúllyal rendelkezünk, mindenképpen ajánlott az edzõi felügyelet. Ha már régóta próbálkozunk a fogyással, de rendre kudarcot vallunk, akkor is célszerû tanácsot kérni. Ha pedig otthon vagyunk az edzõtermek világában, de még több ingerre, változatosabb edzéstervre van szükségünk, akkor is jó választás egy szakavatott segítség.

 

A személyi edzõ megéri az anyagi befektetést   hiszen az õ felügyelete mellett hatékonyabb eredményeket érhetünk el.

Próbáld ki te is! J