A verseny 2. fordulója november 30-án véget ért, ízelítõként néhány recept:
Sütõtökleves gesztenyével
Hozzávalók:
60 dkg sütõtök
1 zellergumó
4 dl tej
3 dl húsleves
só
bors
õrölt fahéj
koriander
12 db sült gesztenye
Elkészítés: A sütõtököt és a zellergumót megtisztítva felkockázom. Lábosba teszem, felöntöm a tejjel és a húslevessel. Sóval, borssal, õrölt fahéjjal és korianderrel fûszerezem. Húsz percig fõzöm, majd összeturmixolom. A sült gesztenyéket meghámozom és a tányérokba teszem, mert levest ezzel tálalom.
A receptet Faragó Márta küldte. Köszönjük!
Palacsinta light
Hozzávalók:
3 dl tej
6 evõkanál zab mix (3 evõkanál zabpehely + 3 evõkanál zabkorpa)
1 db tojás
1 evõkanál folyékony édesítõ
10 dkg zsírszegény túró
1 db kefir vagy sima joghurt
1 evõkanál folyékony édesítõ
1 evõkanál Floriol Trio étolaj
3 teáskanál light erdei gyümölcs dzsem
Elkészítés: Elõször vegyünk egy tálat és öntsük bele a tejet. Amikor megtörtént, tegyük bele a zabmixet. Üssük bele a tojást, öntsük hozzá az édesítõt, és jól keverjük el. Hagyjuk kicsit állni, és ha úgy látjuk, hogy nagyon sûrû, akkor pótoljuk tejjel. Hevítsünk egy kis olajat a serpenyõben és kezdjük el a sütést. A sütés után készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a túrót, a kefirt vagy a joghurtot, és az édesítõt. Most jön az evés után a második legszebb pillanat: a töltés. Ebben az esetben nincs mérték, hogy mennyit is tegyünk 1 db-ra, hiszen nagyon sokan szeretik sok töltelékkel és nagyon sokan szeretik kevesebb töltelékkel. Gondoljunk csak bele, ettünk egy finom édességet, miközben tudjuk, hogy nem csak light, hanem egészséges is.
A receptet Rolcsi küldte. Köszönjük!