Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Bemutatkozunk - Hotel Zante Village - Zakynthos

A cikk megjelenési deje: 2012.08.07. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

cikk0.jpgMég mindig nem késõ nyaralni menni a családdal. Csak azt kéne eldönteni, hogy hova is utazzunk. Íme itt egy kis segítség. Ibolya Zakynthosról ír. 

 

 

Zakynthos a kirándulni és felfedezni vágyók szigete, egy zöld kincs az azúrkék tengerben.


Aki ide látogat, még véletlenül se tegyen a bõröndbe pulóvert vagy hosszú nadrágot! Abszolút fölösleges! /Egy vékony kis kardigán bõven elegendõ, ha a kefalóniai hajókiránduláson akarnak részt venni, ahol lélegzetelállítóan szép ám hûvös hasadékon keresztül vezet a hajó útja./


Nappal árnyékban 37° éjszaka 28° a hõmérséklet.


A fürdõruhán kívül érdemes még egy vékonyabb kis pólót hozni a tengerben való fürdõzéshez, ugyanis nagyon könnyen le lehet égni! Ha esetleg véletlenül otthon hagyták a fürdõruhát, semmi gond, mert a környéken található szupermarketekben nagyon szépeket lehet kapni (igaz, borsos áron).

 

A Hotel Zante Village egy Alikanas nevû kis városka külsõ részén található, kb. 15 perces sétányira a tengerparttól, ám mindenképp érdemes inkább a szállodából induló ingyenes buszt választani, mert a nagy hõségben gyalogolva jóval hosszabbnak tûnik az út.

 

cikk2.jpg

 

 

Alikanasban minden megtalálható, ami a nyaralás alatt szükséges lehet: bankautomata, gyógyszertár, étkezdék, bárok, vízisport szolgáltatók, boltok, szórakozóhelyek, autó, motor és quad bérlés, melyekkel 1 nap alatt bejárhatjuk az egész szigetet és az áruk is nagyon kedvezõ, 35-60€/3-4 nap jármûtõl függõen! Jogosítvány és bukósisak használata kötelezõ, hiányuk esetén a rendõr komoly pénzbírsággal büntethet!


Az alikanasi strand homokos, néhol kisebb kavicsos rész elõfordulhat, ahol csodaszép kagylókat találhatunk.

 

Ám ahhoz, hogy igazi kincsekre bukkanjunk, el kell távolodnunk a nyüzsgõ strandoktól. Ezt legegyszerûbben kerékpárral tehetjük meg, melyet a hotelben bérelhetünk 5€/nap-ért. Aki szeret búvárkodni és szeretne szép színes halakat, tengeri csillagot látni, vegye az irányt Zakynthos város felé a tengerpart mellett vezetõ úton, hogy eljuthasson egy sziklazátonyos partszakaszhoz, mely kb. 8km-re található a szállodától.

 

cikk4.jpg
 

Az úton óriási leanderbokrokat, trópusi lepkéket láthatunk és a kilátás sem utolsó! Megéri küzdeni az emelkedõkön, a víz alatti világ elûzi majd a fáradtságot!

 

Hazafelé igazán könnyû dolga lesz a felfedezõknek, csupán 2 emelkedõvel kell megküzdeni, utána szinte csak gurulni kell szállodáig! 

cikk6.jpg 

Nemcsak a házaknál, hanem elhagyatott helyeken is óriási virágba borult leanderokkal és ház méretû pálmafélékkel, fügefákkal találkozhatunk. Nincs is finomabb egy 8-10cm átmérõjû mézédes fügénél!

cikk7.jpg 

A trópusi növényzet tagjai még a göcsörtös törzsû, óriási, mesebeli fához hasonlító olajfák, melyek kisebb erdõket alkotnak.

cikk8.jpg 

 

Az érdekes és gyönyörû növények mellett az állatvilág sem utolsó! A görögök nagyon tisztelik a természetet, nem bántják az állatokat!

 

cikk9.jpg
A Hotel Zante Village nem csak a vendégeknek, hanem rengeteg fecskének is otthont ad, nem verik le fészkeiket, békében együtt élnek itt az emberek, madarak és egyéb jövevények.

Ha valaki szeretné látni a híres caretta-caretta teknõsöket, erre hajókirándulás keretében nyílik lehetõsége, bár aki nagyon szerencsés, egy-egy elhagyatottabb homokos tengerparti szakaszon is megpillanthatja a páncélosokat.Mindenképp megéri legalább egy hajókirándulásra befizetni (22€/fõ -tõl, gyermekeknek 11€/fõ -tõl) mert így bejuthatunk az álomszép Blue Caves sziklák barlangjaiba, vagy a csempészöbölbe, ahol Zakynthos egyik fõ nevezetessége, a híres hajóroncs található, ráadásul a kirándulásokon még fürdõzésre is van lehetõség!

cikk10.jpg 

 

Most térjünk vissza egy kicsit a szállodához. A Hotel Zante Village egy családbarát szálláshely, mely egy csendes, nyugodt környéken épült. A vendégszobák kényelmesek, klímával felszereltek; a központi részen található medence minden korosztály számára nyújt fürdõzési lehetõséget, mert külön sekély rész (kb.25cm mély) van kialakítva a babáknak, egy kicsivel mélyebb (120cm) a nagyobb gyerekeknek, a legmélyebb, 180cm-es oldalon pedig a felnõttek is bátran gyakorolhatják a fejesugrást.

cikk11.jpg 

 

A szállodában finomakat fõznek és nem használnak speciális, gyomorpanaszokat okozó fûszereket, így a 3 fogásos étkezések alkalmával bátran megkóstolhatjuk a citromos sültbárányt, a tenger gyümölcsei rizottót vagy a sült tintahalkarikákat grillezett zöldségekkel. Szomjunkat az étkezdén kívül a medencénél található bárban vagy a kiállított vizesballonoknál csillapíthatjuk. A csapvíz nem ivóvíz!

 

Ha már eleget kirándultunk és jól is laktunk, nem kell aggódnunk attól, hogy unatkozni fogunk, hiszen egy magyar Klub Oázis animátor foglalkozik a vendégekkel!


A programban tengerifoci, biliárd, pingpongverseny, víziaerobik, latino aerobik, karaoke parti és még sok más egyéb is megtalálható, amivel csak úgy repül az idõ!

cikk12.jpg


Az animátor ismeri a környéket, így bátran forduljunk hozzá tippekért vagy bármilyen egyéb kérdéssel, kéréssel, hiszen szívesen áll rendelkezésre!

 

Ezt a szállodát, illetve Zakynthos szigetét azoknak ajánlom, akik szeretnek kirándulni, felfedezni, különleges dolgokat látni, felejthetetlen élményekkel gazdagodni és mindezt garanciával a Neckermann szervezésében egy Klub Oázis animátor biztonságot nyújtó helyismeretével.


A Hotel Zante Village-ben továbbra is várja a magyar vendégeket:

Stéh Ibolya