Szalka Andrea - személyi edző

Kérdésed van ? Írj nekünk!
  Keresés:   

Hány kalóriát égetünk el?

Szia Andrea!

Szeretném a segítséged kérni!

Tinédzser korom óta ingadozik a súlyom, most éppen 90kg vagyok a 174 centimhez. Volt már rosszabb is, de éltem már meg sokkal szebb napokat is. :)
Régebben eljártam kocogni, de azt mondták ekkora súlyfelesleggel nem nagyon szabad szaladgálni, mert nagyon megterheli az izületeket. Ezért kaptam egy elliptikus trénert szüleimtõl, de nagyon meg vagyok ijedve, mert azt olvastam róla, hogy nem is hatásos, és semmi fogyasztó és szálkásító hatása sincs. Kérlek mondj nekem errõl pár szót!
Mekkora súlyfeleslegtõl kezdve lehet megint elkezdeni szaladni??

És ha még mondanál pár szót arról is, hogy lehet kicsit lassítani a bõröm megereszkedését?

Elõre is köszönöm válaszod!!

Anett
Kedves Anett!

Először is a futással kapcsolatban feltett kérdésedre válaszolnék: jelentős túlsúly esetén valóban célszerűbb lenne eleinte más mozgásformát választanod, nem pedig a futást. A biciklizés (pld. horizontális bicikli), eliptikus tréner, tempós séta futópadon, akár emelkedőn stb. mind-mind hatásos és kíméletesebb módja (izületeidet tekintve) a mozgásnak esetedben.

Írtad, hogy kaptál is egy elliptikus trénert szüleidtől! Használd bátran, hisz ez is -mint minden mozgásforma- segít egy negatív energiamérleg felállításában, mivel edzés közben szervezeted energiát használ, kalóriákat éget el.

Hogy megerősítselek elmodanám egy 60 perces kardio tréning ellipszisjárón -egy kb. 90 kg-os hölgy esetében- 756 elégetett kalóriát jelent!

Viszont emellett -egész biztosan tudod- szükség van egy jól betartott diétára is, hisz a "szálkásítás" lényege ez lenne!

Azt kilogrammra pontosan meghatározni nem tudom, hogy mikortól kezdhetsz újra futni, de ha már a mozgás könnyebben megy és úgy érzed állóképességed, edzettséged engedi, iktass be kis kocogást mindennapjaidba. Arra viszont figyelj, hogy jól megválasztott cipőben és megfelelő talajon fuss!

A bőröd megereszkedésével kapcsolatban annyit mondanék, hogy a lassú ütemű, tartós fogyás mindenképp célszerű lenne, hisz így bőrödnek több ideje van reagálni a változásra. Emellett a szaunát, infraszaunát is ajánlanám, mint kiegészítő "terápiát" :-); nagyon sok jó élettani hatása folytán!

Szorítok, hogy sikerüljön elérni amit szeretnél!

Szép napot!
2008.08.19.