Kérdés:

Szia Anna. Egykérdésem lenne hozzád. Mostanában ne igazán szeretem a húst. Valamikor reggelire ebédre és vacsorára is húst vagy valamilyen felvágottat ettem. Ma már elég sokszor eszem reggelire zabkását valamilyen gyümölccsel, és az lenne a kérdésem, hogy vacsorára a húst hogyan váltsam ki, hogy egészséges legyen és ne hízzak? Válaszodat elõre is köszönöm Bogi

Válasz:

Kedves Bogi!

Más állati eredetû fehérje alternatívát érdemes keresned. Pl.: sovány sajtot, sovány túrót, esetleg fõtt tojást, tejjel készült gyümölcsturmixot, kefíres/natúr joghurtos alapú salátát ajánlok. A sajtra van egy tippem: pár csepp olívaolajat forrósíts fel egy serpenyõben és rakd bele az elõre elkészített sajt szeleteket (ujjnyi vastag szeletnek mindkét oldalát fûszerezzd meg bazsalikommal vagy oregánóval). Süsd addig, amíg folyós nem lesz, és pirosra, ropogósra nem pirul az alja. Isteni vacsora pl. paradicsomsalátával, vagy joghurtos uborkasalátával, de téli idõszakban csemege uborka is kítûnõ választás mellé. Nagyon jó alternatíva a nagyobb üzletekben található ún. cottage cheese, ami átmenet a túró és a sajt között. Én a Kaiser's-ben szoktam venni, natúr, zöldfûszeres és zöldséges változata is van. Remélem ízleni fog. :)

Ha báemilyen kérdésed lenne még, írj!

Üdvözlettel,

Varga Anna