Kérdés:

Elkezdtem "ismerkedni" a SK programmal. Eleinte fokozatossan "leszoktam" a magas indexû dolgokról, s elkezdtem az I. szakaszt. Igaz számomra egy kis gondot okoz, hogy mit is egyek, ami > SKI30. Például kipróbáltam a rakott karfiolt joghurttal. Finomabb mint tejföllel, lehet kicsit sokat tettem rá :). Gyümölcsjoghurtnak mennyi az indexe? Sajtoknál kicsit meglepõdtem, hogy a mozzarela s a feta sajt is 30 alatti. Fûszeres sajt indexe trappistáéval megegyezik? A kockasajtnak mi a SKI-e? A champignon gombát lehet 30 alattinak tekinteni? Örülök, hogy lesznek mintaétrendek a II. szakaszhoz és receptek is. De már most látom, mennyi mindent meg kell tanulni illetve kitapasztalni, hogy mit szabad s mit csak mértékkel, mennyi az adag stb. (ezért életmódprogram ...) elõre is köszi a tanácsokat / segítséget!

Válasz:

Örülök, hogy nekikezdtél, reméljük hamar megszokod, és könnyûnek találod majd! :)

A sajtokkal kapcsolatos kérdéseidre zsiradéktartalmuk alapján tudnék válaszolni, kérlek küldd el nekem ezeket az adatokat.

A champignon gomba is 30 alatti. :)

A gyümölcs joghurtok attól függõen 30 alattiak vagy felettiek, hogy tartalmaz-e cukrot, és hogy milyen zsiradéktartalmuk van. Mindenképp cukormenteset válassz, és ha lehet emellett bónuszként kevés zsiradékot is tartalmazzon. Nem a reklám helye, de megemlíteném, hogy a Tollével közösen fejleszettünk egy cukormentes, 0,1%-os zsiradéktartalmú gyümölcsjoghurt családot (Yogolle névre hallgat), 4 ízben.