Kérdés:

Kedves Anna! Jövõhéten szeretnénk kolléganõimmel elkezdeni a 21 napos diétát, a recepteket le is töltöttem és kifejezetten örültem neki, hoyg nem saját magamnak kell összeállítani ezeket, tényleg nagyon nagy segítség. Van egy olyan problémánk, hoyg az egyik kolléganõm lisztérzékeny, így csak kukorica, vagy rizs alapanyagú ételeket használhatuunk az õ ételei elkészítésénél. Kérdésem, hoyg a kettõ közül melyikkel célszerû helyettesíteni a lisztet, zabkorpát, korpás kekszet...? Segítségét elõre is nagyon köszönöm. Lévai Zsuzsa

Válasz:

Kedves Zsuzsa!

A kettõ közül inkább a kukorica alapanyagú dolgokat választani. A kukoricaliszt pl. kicsivel kevesebb kalóriát, kevesebb szénhidrátot és lényegesen több rostot tartalmaz, mint a rizsliszt. Természetesen nem olyan jó az összetétele a kukorica alapú dolgoknak, mint a zabkorpának, korpás keksznek, stb., de természetesen az alapbetegség diétája minden esetben elõnyt élvez, pláne, ha ez az alapbetegség a lisztérzékenység.

Ha bármilyen kérdésetek lesz a továbbiakban, írjatok!

Sok sikert a változáshoz!

Üdvözlettel,

Varga Anna