Vissza

Zabpehellyel rakott karfiol szárnyashússal

HOZZÁVALÓK
.mirelit karfiol 250 g
.joghurt 100 g
.pulykahús 100 g
.zabpehely 35 g
.vöröshagyma 20 g
.olaj 5 ml
.ételízesítõ
.fûszerpaprika
.só
.õrölt fehérbors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt sóval, ételízesítõvel roppanósra pároljuk. Közben az olajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fûszerpaprikával, borssal puhára fõzzük. Ha elkészült, összekeverjük a zabpehellyel és hagyjuk, kicsit megszívja a hús izével, levével magát. A sütõ tepsit vékonyan kiolajozzuk és alulra egy réteg karfiolt teszünk, majd a húsos, rizses töltelék és újra a karfiol következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütõben szép pirosra sütjük.