Vissza

Zabpehellyel rakott karfiol

HOZZÁVALÓK
.karfiol 250 g
.pulykahús 100 g
.joghurt 50 g
.zabpehely 40 g
.vöröshagyma 10 g
.repceolaj 5 ml
.só
.fûszerpaprika
.majoránna
.feketebors
.fokhagyma
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt sóval roppanósra pároljuk. Közben a repceolajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fûszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára fõzzük. Ha elkészült, összekeverjük, a zabpehellyel. A sütõ tepsit vékonyan kiolajozzuk és alulra egy réteg párolt karfiolt teszünk, majd a húsos, zabpelyhes töltelék és újra a karfiol következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütõben szép pirosra sütjük.