Vissza

Zabpehellyel rakott cukkíni

HOZZÁVALÓK
.cukkíni 250 g
.pulykahús 100 g
.joghurt 50 g
.zabpehely 35 g
.vöröshagyma 10 g
.olaj 5 ml
.só
.fûszerpaprika
.majoránna
.feketebors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
ELKÉSZÍTÉS
A karikázott cukkínit sóval, ételízesítõvel és illatos fûszerekkel roppanósra pároljuk. Közben az olajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fûszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára fõzzük. Ha elkészült, összekeverjük, a zabpehellyel. A sütõ tepsit vékonyan kiolajozzuk és alulra egy réteg párolt cukkínit teszünk, majd a húsos, zabpelyhes töltelék és újra a cukkíni következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütõben szép pirosra sütjük.