Vissza

Vargányakrémleves camembert sajttal

HOZZÁVALÓK
0,5 evõkanál olívaolaj
1/4 közepes fej vöröshagyma
1/4 gerezd fokhagyma
0,5 csésze közepes méretû
vargányagomba (szezonban friss, máskor sós lében eltett konzerv vagy mélyhûtött)
1,25 csésze csirkehúsleves
1/4 csomó petrezselyem
0,75 evõkanál joghurt vagy light tejföl
1/4 camembert sajt (100 g-os változat)

bors
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 3
tápérték 1 adagra számolva:
Energia: 238 kcal
Fehérje: 13,8 g
Zsír: 15,6 g
Szénhidrát: 10,1 g

ELKÉSZÍTÉS
A vargányagombát feldaraboljuk. Egy közepes lábosban felhevítjük az olívaolajat, és aranybarnára pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a felszeletelt gombát. 5-10 percig lassú tûzön pároljuk, hogy illatos és zamatos legyen. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a joghurtot, és sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel ízesítve újabb 5-10 percig fõzzük. Ha megfõtt, turmixgéppel krémlevest készítünk belõle. A camembert sajtot felszeleteljük, és a forró leves tetejére szórva tálaljuk. A vargányagombát helyettesíthetjük sampinyonnal is. Ilyenkor jót tesz az ízének, ha a krémlevesbe 1-2 szárított vargányagombát szórunk, és néhány percig még együtt fõzzük.