Vissza

Túrós-cseresznyés sütemény

HOZZÁVALÓK

50 g zabpehelyliszt

1/4 db sütõpor

1/4 ek gyümölcs cukor

1/4 ek folyékony édesítõ

1/4 tojás sárgája

1/2 tojás fehérje

1 dl zsírszegény tej

1/2 ek olaj

0,5 ek zabkorpa

50 g zsírszegény túró

1/2 ek zsírszegény tej

1/4 tk kajszibarack dzsem light

30 g mirelit cseresznye (idényben friss)

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2 vegetáriánus

tápérték 1 adagra számolva:
energia: 368 kcal
fehérje: 20,8 g
szénhidrát: 50,5 g
zsír: 8,8 g
ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: Elõször törjük fel a tojásokat, és válasszuk el a sárgáját a fehérjétõl. Egy tálba beletesszük a tojás sárgáját, a gyümölcscukrot, az édesítõt és jól elkeverjük. Miután szép fényes lett a tojásos masszánk, akkor beletesszük a tejet és ezzel is jól elkeverjük. A tej segítségével kapunk egy nagyon híg masszát, viszont nem lesz sokáig ilyen, mivel beletesszük a zabpehelylisztet és a sütõport. Amikor csomómentesre kikevertük, felverjük a tojásfehérjéket és lassú, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra. Veszünk egy kisebb sütõtálat és kiolajozzuk, majd megszórjuk zabkorpával. Beleöntjük a tésztát és kb. 45 percig sütjük. A tészta tetejére úgy készítjük el a túrós - cseresznyés krémet, hogy egy tálban összekeverjük elõször a túrót, a tejet és a dzsemet, amikor már látjuk, hogy szép sima, hozzáadjuk az apróra vágott cseresznyét. Fontos, hogy akkor tegyük rá a krémet a tésztára, amikor kihûlt.

A receptet Magyar Roland küldte. Köszönjük!