Vissza

Szárnyashússal töltött paprika paradicsommártással

HOZZÁVALÓK
.pulykahús 100 g
.zöldpaprika 100 g
.barnarizs 35 g
.paradicsom püré 20 g
.vöröshagyma 10 g
.napraforgó olaj 5 ml
.fokhagyma 0,5 g
.tojás 0,25 közepes darab
.só
.édesítõszer
.ételízesítõ
.fûszerpaprika
.feketebors
.zeller
.petrezselyem zöld
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A barnarizst elkészítjük, a paprikát kicsumázzuk, és mindkettõt félretesszük. A pulykahúst ledaráljuk és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, borsot, ételízesítõt, petrezselymet. Sózzuk és az elkészült barnarizzsel összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat. Ha kevés a paprika, a végén gombócokat formázhatunk belõle.
Közben napraforgó olajon kissé megpirítjuk a paradicsompürét, majd vízzel felengedve, egész vöröshagymával, zellerrel, zeller zölddel, édesítõszerrel mártást készítünk. A paprikákat lassú tûzön ebben megfõzzük és utána kivesszük és a mártást átszûrjük. Párolhatjuk sütõben is paprikákat, akkor kevés mártással locsolgatva készítjük.