Vissza

Sült lazac cukkíni/uborka salsával

HOZZÁVALÓK

1/4 kk ôrölt kurkuma
1/4 kk pirospaprika
1/4 kk szárított oregano
1/4 kk köménymag
150 g lazac filé, bôr nélkül
1,5 ek oliva olaj
1/2 ek borecet
1 kk Dijon mustar
1 maroknyi koriander és petrezselyem levél
1/4 hagyma
1/4 cukkini vagy uborka

TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 1
tápérték 1 adagra számolva: energia: 549 kcal
fehérje: 31,4 g
szénhidrát: 6,1 g
zsír: 44,0 g
ELKÉSZÍTÉS

Csak 30-as Súlykontroll Index alatti összetevõt tartalmaz!

Elkészítés: Elôször is bekapcsolom a sütôt 200 fokosra mert különben elfelejtem s mikor kellene akkor nem egy meleg sütô fogad hanem egy hideg és barátságtalan. Egy tálacskában összekutyulom a fuszereket s egy csipet sót. Ezeket mindenki kedvére és ízlése szerint változtatgassa ahogy jól esik. Amit itt írtam az nekem bejött azért írtam le, de ez nem biztosíték, hogy másnak is bejön. :) Ekkor feldobom melegedni a negyed ek-nyi olajat s a fuszerkeveréket egy tányérra szórom és a lazac szeletet megforgatom benne. Ezután közepes lángon sütöm pár percig az egyik majd a másik oldalán míg szép színe nem lesz. Mikor megszínesedett / nem megszenesedett :) / akkor a serpenyôstül bevágom a sütôbe vagy 5 percre míg átsül. Javaslom a hôálló nyelû serpenyô használatát máskülönben érdekes fizikai s kémiai kisérletekben lehet részünk. Nem árt ügyelni rá, hogy ne süssük túl a halat mert akkor kiszárad és akkor már kevésbbé élvezetes a fogyasztása. Amíg a lazac lazán sül kinn s benn feldarabolom a hagymát és a cukkinit/uborkát picike kockákra és a leveleket is felaprítom. Egy villával összekutyulom a maradék olajat, ecetet, mustárt s mikor szövetségbe forrnak, akkor hozzájuk keverem a kiskockákat meg aprított leveleket. Mikor a hal kész tányérra vele a salsaval s táncot lejtve lehet tálalni. :)

A receptet Pimpoapo küldte. Köszönjük!